Connect with us

Top Story

Milica Milša za FILM i TV otkriva sve tajne ADE KANAČKI: IGRA SUDBINE u nastavku donosi preokrete od kojih će vam SRCE STATI!

Published

on

Glumica Milica Milša već decenijama je neizostavan deo glumačkih postava gotovo svih najpopularnijih domaćih TV serija, a naročito onih koje su nastale iz pera maestralnog Siniše Pavića, u kojima su je mnogi zavoleli i uz njene likove odrastali. Na scenu je kročila kao devojčica u filmovima „Tren“ i „Drugarčine“, zatim je stidljivo, ali odlučno, sebi „Tesnom kožom“ prokrčila put ka „Boljem životu“, „Srećnim ljudima“, „Porodičnom blagu“, „Beloj lađi“, pa preko niza filmskih i manjih, ali podjednako važnih, TV uloga do „Junaka našeg doba“ i njoj jedne od omiljenih uloga – dobre i mučene Drinke. Ovih dana Milicu Milšu, međutim, u jednoj od najgledanijih domaćih serija „Igra sudbine“ (TV Prva, od utorka do petka), gledamo u glavnoj ulozi moćne, ali pravične Ade Kanački. U intervjuu za Film i TV portal Milica nam otkriva, da li je i Ada, poput onih njenih junakinja zbog koje smo je zavoleli – opasnica kad zatreba.

– Lepo se družim sa Adom. Doživljavam je kao jednu jaku žena, borca za pravdu i porodicu. Ada je odani prijatelj, žena koja ima empatiju, ali isto tako će pokazati zube ako neko pokuša samo da takne njene sinove koje ona bezuslovno voli. Inače, kao i svaki glumac, uživam u tome da igram sve svoje uloge. Što su različitiji  karakteri meni je zanimljivije.

Deluje da vas je „Igra sudbine“ osvežila u profesionalnom smislu. Ne može se ne primetiti pozitivna energija koju vi, ali i sve vaše kolege iz serije, prenosite nama sa ove strane malih ekrana. A to se vidi i prema rekacijama publike. Šta je to što vam je posebno „leglo“ u ovoj roli?

– Neposredno pre početka snimanja Igre sudbine završila sam rad na prvoj sezoni Pavićeve serije Junaci našeg doba gde tumačim lik pokorne i siromašne Drinke, koja mi je lično jedna od omiljenih junakinja iz mojih serija. U to neko vreme završila sam i snimanje crnogorskog filma Magični ključ gde igram zlu čarobnicu, tako da mi se zapravo dogodilo da u mesec dana radim na sve tri uloge. Ono što mi je izuzetno prijalo je bilo to iskustvo da u jednom trenutku pred sobom imam izazov i veliko zadovoljstvo da dočaram tri potpuno različita lika. Uloga Ade mi se, inače, dopala još dok sam čitala scenario. Odmah sam je zavolela i srodila se sa njom. Takođe, radujem se tome što se ponovo snima mnogo serija, i što je ponuda tako velika i raznolika. Naravno, drago mi je da su gledaoci zadovoljni sa našom serijom Igra sudbine i raduje me što je baš ona i najgledanija.

Milica Milša sa Lukom Racom i Stevanom Pialeom

Kog vašeg lika i kog partnera se najrađe sećate, i koje su to vaše rečenice iz scenarija legendarnih serija koje ćete zauvek pamtiti?

– Sve serije Siniše Pavića su antologijske i za sva vremena, pa su tako i sve replike za citiranje. Svaki čas mi neko pošalje po neki klip iz Srećnih ljudi, Bele lađe, Porodičnog blaga… I uvek me obraduju.

„Igra sudbine“ je originalno adaptacija popularne latinoameričke telenovele, uz to što je Žarko Jokanović sjajno „začinio“ neke likove i segmente i stvorio potpuno nov serijal prilagođen našem temperamentu. Šta je to u ovom tipu serija što toliko privlači publiku?

– Žarko je scenario za Igru sudbine napisao od „belog papira“. Samo je tema zamenjenih beba ista, sve drugo se dosta razlikuje. Ima mnogo likova koje je izmislio i kojih u originalu nema. Tu i tamo ima nekih dodirnih tačaka, ali u tragovima. Žarkova mašta radi svoje i ne možete ni da zamislite šta nas sve još očekuje. Koliko uzbuđenja i obrta – da vam srce stane!

Šta je to što najviše volite kod Ade, i da li prepoznajete sebe u nekim njenim osobinama?

Milica Milša – Igra sudbine

– Zaista uživam u tumačenju Ade, ali ja nisam Ada privatno, kao što nisam nijedan svoj lik koji sam igrala. Sa nekima od njih imam više, a sa nekima manje sličnosti. Često se prepoznajem u Adinoj rečenici, sa kojom se u potpunosti slažem – za porodicu i pravdu ujedam kao ris!

Možete li podeliti sa nama neku anegdotu sa seta, kako uopšte protiču snimajući dani, budući da ponekad radite danima bez prekida?

– Snimanja traju pet dana nedeljno po 12 sati. Možda vam to zvuči mnogo, ali nama je stvarno divno na snimanju, jer radimo posao koji beskrajno volimo i to sa dragim ljudima. Zato sam zahvalna producentkinji Ceci Drinjaković što je okupila ovakav tim. A priznaćete da to nema cenu. Zanimljivo je bilo, recimo, i to me je baš obradovalo i raznežilo, kada je Pavle Jerinić, koji igra mog sestrića Matiju, iz biblioteke Kanačkih izvukao i dao mi knjigu mog tate – Antonija Isakovića. Tako u jednoj sceni Ada čita baš tu knjigu. U pitanju je knjiga priča Obraz.

Deluje zgodno imati jednog Vukašina koji će srediti većinu problema kojima se dame poput Ade ne bave. Padne li vam ponekad na pamet kako bi bilo dobro imati jednog takvog i u pravom životu – da nas manje boli glava?

– Naravno, svakome od nas ponekad zatreba neko kao Vukašin!  Neko ko ima čarobni štapić za sve.

Koji je vaš tajni recept za borbu sa ženama poput Dijane Erski i baronice Donke?

– Ada očigledno ima sve recepte u rukavu, i dobro se bori sa svim izazovima. Privatno, sa mojim problemima u životu borim se ljubavlju. I moram vam priznati, i meni za sada ide odlično.

U profesionalnom pogledu, osim „Igre sudbine“, gde ćemo vas još gledati? Koji su planove za period „posle Korone“?

– Posle pandemije, Bože zdravlja nastavljamo snimanje Igre sudbine, a mene još očekuje i rad na drugoj sezoni Junaka našeg doba, kao i film Zaliv Draška Đurovića.

Kako provodite dane u izolaciji? Čime prekraćujete vreme?

– Kod kuće sam. Čitam, gledam televiziju, kuvam, odmaram se… Izlazim samo da prošetam našeg psa Leui da odem do prodavnice. Ako svi ostanemo kod naših kuća, pobedićemo i ovu pošast. Savetujem da svako nađe neku zanimaciju, nešto što će ga zaokupiti, i da u tome uživa, bilo da je to neka knjiga, film, serija, sađenje cveća, štrikanje, šivenje, društvene igre…

Koja bi bila vaša poruka našim čitaocima? Kako da istraju u ovoj teškoj situaciji? 

– Opustite se i gledajte Igru sudbine

Foto Prva

Advertisement