Kraljevska porodica: izgubljena pisma – dokumentarac o najskandaloznijoj kraljevskoj porodici VELIKE BRITANIJE (Viasat History, od 5. jula, nedeljom u 21.00)

Priče iz kraljevskih porodica, pogotovo one zakulisne, a najviše one koje pretresaju plemićki “prljavi veš” oduvek su bile zanimljive javnosti. Dokumentarni serijal “Kraljevska porodica: izgubljena pisma” čije tri epizode gledamo na kanalu Vijasat Histori od 5. jula nedeljom u 21.00 pripoveda o prvim mladim Vindzdorima. I to ne iz istorijskih udžbenika, već otvarajući pred nama do sada neotkrivene stranice pisama i dnevnika koji su pripadali članovima kraljevske porodice. One najbolje oslikavaju društvene i političke okolnosti iz prve polovine 20. veka.

Za priču o ocu kraljice Elizabete, Džordžu šestom svi su čuli. Daleko od njega poznatiji je njegov stariji brat Edvard, koji se odrekao prestola zbog ljubavi. Njegovo četvoro braće i sestara – Meri, Henri, Džordž i Džon – odavno su zaboravljeni. Usled rata, abdikcije i dubokih porodičnih raskola, porodica je stalno bila na stubu srama, a njeni mladi članovi odigrali su važnu ulogu u oblikovanju britanske monarhije kakvu poznajemo danas.
Na pitanje kako je jedna od najpoznatijih kraljevskih porodica uspela da preživi sve tragedije i osude javnosti odgovore ćemo potražiti u seriji “Kraljevska porodica: izgubljena pisma”.

Foto Promo