Connect with us

NE PROPUSTITE

TV PREMIJERA: REŽI (Subota, 18. JUL, RTS 1 od 22.00) – Film o odrastanju tinejdžera 21. veka!

Published

on

Film „Reži“ po scenariju Dragana Nikolića i u režiji Koste Đorđevića imaće svoju televizijsku premijeru na Prvom programu RTS u subotu 18. jula od 22.00. Film nastao saradnjom Nikolića i Đorđevića govori o tinejdžerima i njihovom odrastanju u savremenom surovom svetu bez jasnih pravila.

Reži prati jedan neobična 24 sata u životu tinejdžerke Aje, njene drugarice i drugara iz kraja koji, tumarajući kroz vrelinu avgustovskog dana, na usijanom beogradskom asfaltu traže načine da se zabave, osete živim, drugačijim i bitnim.

Pročitajte još Gordan Kičić posle filma REALNA PRIČA predstavlja i seriju MAMA I TATA SE IGRAJU RATA! Premijera OVE JESENI na RTS!

Ajina potreba i potraga za ljubavlju, od nečeg što je izgledalo kao vesela avantura, prerasta u dramu koja će obeležiti njihove mlade živote.

„Moja kritika vršnjačkog nasilja nije pridika. Počeo sam da razmišljam o sopstvenom odrastanju i o tome da li imamo pravo da oprostimo nekome u ovom surovom svetu. I moja poruka na kraju jeste da će sve biti u redu“, istakao je reditelj svojevremeno, objasnivši da je ideja za nastanak filma potekla kada su on i Nikolić u šetnji Beogradom obratili pažnju na grupu tinejdžera okupljenih kod zgrade “Politike” i zapitali se – ko su ti mladi ljudi i kako izgledaju njihovi životi.

Pročitajte još Igra sudbine Aleksa se BUDI IZ KOME, ali IMA AMNEZIJU! Luka ŽELI da UBIJE “BRATA”!

Glumačku ekipu predvode dve mlade glumice Kristina Jovanović, članica bendova „E-Play“ i „KIKA„, i Đurđina Radić, nekadašnja članica benda „SevdahBaby„.

Kristina Jovanović svoju junakinju doživljava kao bezobraznu, nonšalantnu i hirovitu, dok njena koleginica svoju temperamentnu Maju doživljava kao devojku željnu ljubavi i nežnosti.

„Obe su sa ulice, bez porodičnog temelja i često moraju da se ponašaju kao muškarci“, primetila je Đurđina Radić.

Pročitajte još LOŠE VESTI! Miloš Avramović ODLOŽIO početak snimanja filma JUŽNI VETAR 2! A evo i za KADA!

U ostalim ulogama su Mladen Sovilj, Marko Janketić, Milan Čučilović, Radoslav Rale Milenković

Foto Promo

Advertisement