Ovo su NAJPLAĆENIJI srpski GLUMCI! Nećete verovati ko je NAJSKUPLJI!

Produkcija serija i filmova u Srbiji i zemljama regiona, u poslednje vreme, kao što to možemo i sami posvedočiti – cveta. A kako se to odrazilo na džepove glumaca za koje povećanje proizvodnje neminovno znači i bolju zaradu. Ili ne?

Pročitajte još OTKRIVAMO: Najgledaniji film Miloša Bikovića dobija nastavak. Evo kada SLUGA 2 stiže u BIOSKOPE!

Kako je otkrio jedan od domaćih producenata honorari se nisu mnogo menjali, ali glumci paralelno rade po tri projekta. Dan snimanja za neko renomirano ime nije ispod 500 evra, a najplaćeniji glumci su Predrag Miki Manojlović i Aleksandar Aca Berček, koji po danu snimanja uzimaju do 3.000 evra.

Miloš Biković, koji je do nedavno bio u nastavku ove liste, međutim, sa filmom Sluga, ne samo što je ušao u istoriju ruske kinematografije već je postao najplaćeniji glumac u Rusiji.

Pročitajte još Miloš Biković, zvezda filmova JUŽNI VETAR, HOTEL BEOGRAD I SLUGA – Nikada ne bih glumio u SAPUNICI!

Miloš Biković Južni vetar

Srpski glumac, kako po zaradi je prestigao kolegu Aleksandra Petrova, miljenika ženske publike, koga su i gledaoci u Srbiji zavoleli u filmovima Led, Led 2, Sila privlačnosti, Invazija i T-4.

Jedan Bikovićev dan na setu koštao je producente filma Sluga 420.000 rubalja (oko 5.200 evra). Budući da je snimanje ove komedije trajalo 39 dana, računica kaže da je srpski glumac zaradio više od 200.000 evra.

Pročitajte još Sandra Bugarski, zvezda serije IGRA SUDBINE za FILM I TV – Pančetin osmeh će iskoreniti KORONU!

juzni-vetar-serija

Milošu je dobru poziciju i na ruskom tržištu omogućio Nikita Mihalkov ulogom u Sunčanici, a visinu njegovog honorara obezbedila mu je popularnost koju je stekao ulogama u hit seriji Kuhinja, kao i filmovima Led i Izvan stvarnosti. S obzirom na to da je Sluga postigao nezapamćeni uspeh u Rusiji, zaradivši 50 miliona evra, u februaru je odlučeno da se snimi nastavak ove komedije.

Na listi top 10 najplaćenijih srpskih glumaca našli bi se Sergej Trifunović, Srđan Žika Todorovića, Nikola Kojo, Vuk Kostić, Nikola Đuričko, Mirjana Karanović, Dragan Bjelogrlić, Andrija Kuzmanović, Nataša Ninković i Nebojša Dugalić.

Pročitajte još FILM I TV EKSKLUZIVNO SAZNAJE: U Leskovcu pala PRVA KLAPA filma i serije KOŠARE! Na setu Miloš Biković, Aleksandar Radojičić, Pavle Mensur…

– Pojedine produkcije uvele su sistem plaćanja honorara na mesečnom nivou. Reč o serijama sa mnogo epizoda, odnosno sapunicama, gde igraju debitanti za nekoliko hiljada evra mesečno – otkriva ovaj producent.

Za razliku od filma i TV, gde su honorari poslovna tajna, u pozorištu je stvar transparentnija. Plata glumca u stalnom angažmanu je od 50.000 do 80.000 dinara, koliko imaju dramski umetnici sa statusom prvaka. Honorarci nisu te sreće, pa zarade po izvođenju od 2.000 do 30.000 dinara.

Pročitajte još FILM I TV SAZNAJE: Evo kada stiže nova sezona serije ISTINE I LAŽI!

Foto Promo