Connect with us

Preporuke

Emisija dana – utorak, 20. jul: Gastronomad (RTS 1, 12.19)

Published

on

Gastronomad-emisija

Novi serijal emisije „Gastronomad“ kreće na put po Srbiji od 21. jula na Prvom programu RTS-a, vođen Katarinom Petrović Lazarević.

Gastronomadi putuju, traže i pakuju u svoje magične kofere svaku priču i svako jelo i taj put se nikada ne prekida. Pravi gastronomad nije samo čovek, to je i ideja, to je i namirnica koja je prevalila put i donela preko potrebnu promenu za našim stolom, namirnica koja unosi nove boje u naše živote i tera nas da postavimo neka nova pitanja.

Naš novi gastronomad, Katarina Petrović, pokazaće nam da su Srbija i zemlje regiona neiscrpan izvor za ljubitelje dobrog zalogaja i još boljih ljudskih priča, ali i naučiti nas kako se specijaliteti pripremaju na najneverovatnijim mestima.

„Srbija je neiscrpna inspiracija za jednog gastronomada, jer on vidi ono obično iz neobičnog ugla, on oseti ono što se ne može samo ispričati. Volela bih da svaki gledalac oseti moju strast prema kuvanju i poželi da posle emisije pripremi isto jelo.“

Katarina je kulinarsko umeće već dokazala u popularnom serijalu „Katarinine čarolije“, a gledaoci su je upoznali i kao voditeljku vremenske prognoze.

„Volim kuvanje. Srećna sam kada pripremam hranu i to je za mene spoj tradicije i improvizacije. Od bake i mame Slovakinja nasledila sam talenat i rutinu, jer se u našoj kući stalno kuvalo, a ukućani su se iznova oduševljavali umećem vrednih domaćica iz Srema“, naglašava Katarina.

Foto Promo

Advertisement