Naslovna NE PROPUSTITE Istorijska saga OKORELI - premijerno na kanalu NATIONAL GEOGRAPHIC od 9. avgusta...

Istorijska saga OKORELI – premijerno na kanalu NATIONAL GEOGRAPHIC od 9. avgusta nedeljom u 22.00!

Nova mini-serija televizije National Geographic Okoreli”, zasnovana na istoimenom bestseleru Njujork Tajmsa, dobitnice Pulicerove nagrade Eni Pru, prikazivaće se od 9. avgusta na kanalu National Geographic (nedeljom, u 22.00, po dve epizode u nizu). Istorijska drama istražuje misteriozni masakr evropskih doseljenika 1690. godine u Novoj Francuskoj. Za ovu veliku tragediju, koja je pretila da taj deo Severne Amerike uvuče u građanski rat, osumnjičenih je bilo mnogo. Krivica je pala na Engleze, potpomognute kompanijom Hadsons Bej, ali i na domorodačko pleme Mohikanaca (Irokezi), koji su bili motivisani engleskim interesom da proteraju Francuze sa ove teritorije. Nova osmodelna serija autora Elvuda Rida, iz produkcije Skota Radina i Fox 21 Television Studios, povešće gledaoce ovog avgusta do divljih granica novog sveta pred sam kraj burnog 17. veka.

Radnja serije “Okoreli” smeštena je u Vobik, malo doseljeničko naselje u današnjoj kanadskoj provinciji Kvebek. Katolička crkva tamo šalje jezuitskog sveštenika da bi preobratio domorodce. Francuzi se, međutim, opredeljuju za drugu taktiku. U Vobik upućuju sluge i takozvane “Kraljeve kćeri”. Neudatim ženama i udovicama plaćaju da naseljavaju oblasti Nove Francuske, kako bi pronašle muževe, zasnovale porodice i pomogle prosperitetu kolonija. Ova grupa otpadnika, pobunjenika i nevinih duša morala je vešto da gradi budućnost rastrzana između surovog života, interesa i zamršenih odnosa na raskršću civilizacija novog kontinenta.

Okoreli” su drevna priča o preživljavanju i misiji stvaranja civilizacije usred nepreglednih šuma – ističe autor i izvršni producent serije, Elvud Rid, i dodaje: – Doseljenici koji su došli da potraže sreću u pustošima nemilosrdnog “Novog sveta” – beskućnici, deca prosjaci, lakomi trgovci i siromašne žene u nadi da će se bogato udati i skrasiti – suočeni su sa surovom realnošću koja raspršuje njihove snove, dok u divljini pokušavaju da pronađu svoje mesto. Dočekuje ih mračno i hladno okruženje, naseljeno domorodačkim narodima, koji na njihov dolazak gledaju sa prezirom i bolnim shvatanjem da su pridošlice garancija njihove egzistencije.

Serijal od osam epizoda, zasnovan na bestseleru dobitnice Pulicerove nagrade Eni Pru, imaće svetsku premijeru u 172 države, na 43 jezika, a za proizvodnju je zaslužna kompanija “Fox 21 Television Studios” u saradnji sa “Scott Rudin Productions”.

Uloge tumače Dejvid Tjulis (film “Čudesna žena”) u ulozi Kloda Trepanjija, Marša Gej Harden (serija “Redakcija”) u ulozi Matilde Džefard, Anajrin Barnard (film “Denkerk”) u ulozi Hejmiša Goumsa, Džejms Blur (film “Denkerk”) u ulozi Čarlsa Dukveja, Kristijan Kuk (film “Iz neposredne blizine”) u ulozi Renea Sela, Dejvid Vilmot  (“Vanzemaljac”) u ulozi visokog činovnika Bušarda, Tomas M. Rajt (“Most”) u ulozi Eliša Kuka, Talula Hadon (“Crno ogledalo: Bandersneč”) u ulozi Melisande, Kaniehtio (Tio) Horn (“Čovek u visokom dvorcu”) u ulozi Meri, Lili Salivan (“Piknik na Henging Roku”) u ulozi Delfine i Zan Maklarnon (serija “Fargo”) u ulozi Ivon.

Tvorac serije Elvud Rid (serija “Most”) takođe je scenarista i izvršni producent. Skot Radin (film “Nema zemlje za starce”), Garet Baš (serija “Kobna noć”), Ilaj Buš (film “Bubamara”), Dejvid Slejd (TV film “Crno ogledalo: Bendersneč”) i Eni Pru su izvršni producenti.

Pruova je autorka osam knjiga, uključujući roman “Luka ljubavi” i zbirku priča “Potaman – Priče iz Vajominga”. Dobitnica je mnogobrojnih nagrada, uključujući Pulicerovu nagradu, Nacionalnu nagradu za književnost, Međunarodnu nagradu za fikciju lista “Ajriš tajms”, kao i nagradu PEN Fokner. Njena priča “Planina Broukbek”, koja je prvobitno objavljena u časopisu “Njujorker”, adaptirana je u film koji je nagrađen Oskarom.

Foto Promo

Čekirajte Obavezno

“Okružen mrtvima” KONAČNO stiže na male ekrane – “SIGURNA PROPAST” 5. oktobra na kanalu FOX od 22.55

Čekanju je došao kraj! Dugo očekivna i iščekivana, popularna serija “Okružen mrtvima” vraća se 5. oktobra u 22.55 na kanal FOX, kada...

ŠOK! Razvode se ŠEHEREZADA i SULEJMAN VELIČANSTVENI!

Bračni par Halit Ergenc i Berguzar Korel koji su domaću publiku osvojili ulogama u “1001 noć” ponovo su u centru pažnje. Naime,...

Film “REALNA PRIČA” pretočen je u seriju “MAMA I TATA SE IGRAJU RATA” – na programu RTS od 17. oktobra.

Dogodovštine porodice Radisavljević koju je publika upoznala u filmu "Realna priča" nastavljaju se, a kreator serije i glavni glumac Gordan Kičić poručuje...

IGRA SUDBINE 151. epizoda – petak, 25. septembar: ŠOK! Ada pravi SAČEKUŠU Sofiji i LUKI u MATIJINOJ SOBI! GOTOVI SU!

Pročitajte još Igra sudbine 150. epizoda – ŠOK! Policija hapsi JELENU! Tićin život je u OPASNOSTI! Konačno je došlo...

Igra sudbine 150. epizoda – ŠOK! Policija hapsi JELENU! Tićin život je u OPASNOSTI!

Još jedno uzbudljivo veče uz seriju Igra sudbine proteklo je kao i uvek - žestoko. Bilo je tu svega, i intrige, i...