Connect with us

NE PROPUSTITE

MERDOKOVE MISTERIJE – U avgustu na ČAK DVA kanala! Otkrijte KAKO se ovaj GOSPODIN DETEKTIV družio sa NIKOLOM TESLOM!

Published

on

PROČITAJTE JOŠ:  Miloš Biković – Srbija treba da snimi novi BOJ NA KOSOVU! Sa holivudskim zvezdama! Budžet – 15 MILIONA DOLARA!

Možete li da zamislite kako bi izgledala popularna franšiza „Mesto zločina“ sa svim svojim spinofovima, ali bez čuvenog Horejšija Kejna, Gilberta Grisoma, Meka Tejlora, napredne tehnologije i smeštena na kraj 19. veka? Ne morate zamišljati. Dovoljno je da pogledate bar jednu epizodu serije „Merdokove misterije“, zasnovane na romanu Morin Dženings, koja nas vodi u davnu 1895. godinu. Tu ćete otkriti svoju novu omiljenu krimi TV zabavu, koju trenutno možete da pratite na čak dva kanala u Srbiji – na kanalu FOX Crime od 5. avgusta startuju prva i druga sezona (radnim danima u 16.10), dok se na Epik Drami radnim danima od 20.15 emituje deveti ciklus.

PROČITAJTE JOŠOvo su NAJPLAĆENIJI srpski GLUMCI! Nećete verovati ko je NAJSKUPLJI!

Ako bismo „Merdokove misterije“, koje se snimaju od 2008. godine morali da krstimo u duhu popularnih „Istražitelja“ onda bismo za naziv definitivno odabrali „Mesto zločina: Toronto“. Jer, upravo na ulicama ovog kanadskog grada detektiv Vilijam Merdok (kog igra i u 51. godini veoma atraktivni Janik Bison) u razrešavanju zločina predvodi svoj mali tim koji čine policijski inspektor Brakenrejd (Tomas Krejg), doktorka Džulija Ogden (Helen Džoj) i policajac Džordž Krebtri (Džoni Heris).

PROČITAJTE JOŠ: Ovo SIGURNO niste znali o seriji SELO GORI, A BABA SE ČEŠLJA! Evo kako je Olga Odanović PREVARILA seljake iz sela KUKLJIN!

Mada bi se „Merdokove misterije“ zaista mogle nazvati pretečom „Istražitelja“, budući da junak serijala u rešavanju slučajeva koristi sve – od skenera, preko identifikacije otisaka prstiju do sonara i metoda forenzike 21. veka, davno pre nego što je bilo šta od ovoga otkriveno, Merdok je žanrovski ipak bliži Šerloku Holmsu i genijalnom Erkilu Poaru. Mozak je njegova najefikasnija alatka za razoružavanje kriminalaca. A kada je reč o gledaocima – njih već 13 sezona drži u punoj pripravnosti dobro proverenim taktikama.

PROČITAJTE JOŠ: EKSKLUZIVNO: OTKRIVAMO koji glumac iz serije UBICE MOG OCA gostuje u drugoj sezoni DRŽAVNOG SLUŽBENIKA!

– „Merdokove misterije“ imaju sve. Dramu, komediju, avanturu, pa čak i malo naučne fantastike. Kod mog junaka dopada mi se to što on nije klasičan detektiv u današnjem smislu te reči. Kada gledate slične moderne serije akcija se uvek završava sa negativcem u nokautu. Međutim, moj Merdok je gospodin sa kraja 19. i početka 20. veka, finih manira i u uvek uredno ispeglanom odelu, koji će patosiranom probisvetu uvek džentlmenski izviniti zbog toga što je morao da ga udari – poručuje Janik Bison, koji otkriva da se ni posle 12 godina još nije umorio od role gospodina detektiva. I zaista, ovak krimić je stvoren da zadovolji sve ukuse. I one koji vole da aktiviraju vijuge, zatim ljubitelje kvalitetne jurnjave i „tabanja“, ali i one koji su odrasli uz Moldera i Skali. Budući da se Merdok susreće i sa slučajevima iz mistične zone poznatije kao „Dosije Iks“ – mali zeleni su zagarantovani gosti.

PROČITAJTE JOŠ: SNIMA SE NASTAVAK LUDIH GODINA: Hoće li moći ŽIKINA DINASTIJA bez ŽIKE?

Dodatno, budući da je radnja smeštena u veoma zanimljiv istorijski period scenaristi Merdoka koriste svaku priliku za gostovanje poznatih lica koja su se tada mogla zateći na ulicama Toronta. Tako ćemo saznati da je Artur Konan Dojl svog Šerloka zasnovao upravo na Merdoku budući da su se njih dvojica u to vreme intenzivno družili. Ovom detektivu u rasvetljavanju zločina svojim otkrićima pomogao je i naš Nikola Tesla, kao i njegov konkurent Tomas Edison, a u nekim epizodama susrešćemo i čuvenog Bufalo Bila, pisca Džeka Londona, kraljicu Viktoriju, Teodora Ruzvelta, čuvenog mađioničara Hudinija i mnoge druge.

PROČITAJTE JOŠ: OTKRIVAMO: Ovo su NOVE SERIJE koje ove jeseni gledamo na TV!

Na kraju, Merdoku ne nedostaje ni onaj glavni sastojak – ljubav. Baš kao što Kasl ima svoju Beketovu, a But Bounsovu, tako i Merdok ima tu nedodirljivu damu u svom životu, doktorku Ogden sa kojom iz sezone u sezonu uspešno igra ljubavni tango u ritmu „toplo-hladno“. Upravo zbog toga jedno od najpopularnijih pitanja na internetu, kada je reč o ovoj seriji, i glasi – hoće li se Merdok ikada oženiti? Odgovor na to pitanje nećemo vam dati ni mi, jer je iščekivanje najslađe, ali zato hoćemo na ono drugo, podjednako često postavljano.

Pročitajte još OTKRIJTE sva proročanstva SIMPSONOVIH – Od pametnih telefona do KORONA virusa! I to nije SVE…


Janik Bison bez mnogo sumnje jedan je od glavnih razloga popularnosti „Murdokovih misterija“ budući da ovaj kanadski glumac važi za jednog oda najvećih, nažalost, oženjenih šarmera tamošnje glumačke scene. Bison je još od 1990. u srećnom braku sa glumicom Čantal Krejg sa kojom ima tri ćerke.

Inače, Janik je za razliku od njegovog ekscentričnog junaka sasvim običan „momak“ iz Montreala koji voli hokej, meksičku hranu, a umesto leta na plaži kraj mora uvek rađe bira skijanje i sneg.
Zanimljivo je da iako se glumom bavi već tri decenije, Bison ne samo što nema diplomu glumačke akademije, već nema ni završenu srednju školu. To ga, međutim, nije sprečilo da još 1995. godine zaigra uz legendarnog frenka Sinatru i to u poslednjem filmu u kom se čuveni pevač pojavio pre smrti. Inače, kada se ugase svetla reflektora i kamere, poznati glumac rado zasuče rukave i baci se na svoj omiljeni hobi – renoviranje starih kuća.

Pročitajte još HIT! Sandra Afrika u filmu JUŽNI VETAR 2?

Foto Promo

Continue Reading
Advertisement