Serija dana – petak, 7. avgust: Selo gori, a baba se češlja (RTS 1, 21.05)

Selo-gori-a-baba-se-ceslja-Rados-Bajic-i-Ljiljana-Stjepanovic

Na radost velikog broja gledalaca, na RTS počela je repriza najgledanije srpske serije svih vremena “Selo gori, a baba se češlja”, koja je snimana i premijerno emitovana čitavu deceniju, od 2006. do 2016. godine.

Tokom celog leta pa sve do početka oktobra moći ćemo da uživamo u 101 epizodi serije koja je i u sedmoj reprizi ponovo postala društveni fenomen. “Selo gori” je i dalje najgledaniji program i svaku epizodu prati u proseku svaki četvrti stanovnik Srbije i u proseku milion ljudi.

– “Selo gori” je odavno postalo više od televizijske serije. To je kulturološki i sociološki fenomen. To je jedno iskreno svedočanstvo o srpskom narodu i njegovom mentalitetu u koji je autor Radoš Bajić do srži prodro.

Zapravo, ta istinitost i autentičnost ove priče o seljacima moravskog sela Petlovac jeste ono što je publiku od samog početka kupilo – to što u ovoj priči vide sebe i svoj narod, komšije, rođake, što ovim likovima veruju i poistovećuju se s njima, deleći njihove radosti i muke, što u svakom kadru serije vide svoj kraj, svoj sokak, proplanak pored puta… – ocenio je za Kurir Nedeljko Bajić, direktor produkcije “Kontrast studio” i jedan od producenata serije “Selo gori, a baba se češlja”.

Foto Promo