Connect with us

Preporuke

Serija dana – utorak, 24. novembra: NEXT (FOX, 22.00)

Published

on

Serijal “Next” na kanalu TV FOX, je neverovatan triler zasnovan na najnovijim istraživanjima veštačke inteligencije, prikazuje genijalnog ali paranoičnog nekadašnjeg direktora tehnološke firme, koji se pridružuje agentkinji državne sajber bezbednosti i njenoj ekipi kako bi sprečili prvu svetsku krizu veštačke intelgencije: uspon VI sistema, koji sam sebe unapređuje.

Tako složen i kulturološki relevantan koncept kao što je to ovaj u seriji NEXT može da nastane na mnogo različitih načina. Iako se Meni Koto, kao tvorac i izvršni producent serije, potrudio da temu veštačke inteligencije sebi približi uz pomoć stručne literature i naučnih knjiga, ideja za NEXT zapravo je potekla od njegove dece. Većina nas u svojim domovima ima mnogo „pametnih“ uređaja koji reaguju na glas ili pokret. Kotoa je jedne noći iznenadio upravo takav uređaj koji je iz čista mira počeo da razgovara sa njegovim sinom. Bila mu je veoma jeziva čak i pomisao na to da bi ovaj uređaj, koji su svojevoljno doneli u svoj dom, u nekom trenutku mogao da razvije vlastiti um i postane neočekivana opasnost za njegove ukućane.

Glumačka postava puna zvezda

Glumačku postavu serije NEXT čine neka, publici već dobro poznata lica. Zvezda “Ljudi sa Menhetna” Džon Slejteri tumači lik Pola Leblanka, IT pionira iz Silikonske doline, dok je rola njegove saveznice u borbi protiv NEXT-a, specijalne agentkinje Šee Salazar, pripala junakinji naučno-fantastične drame “Prvi” (The First), glumici Fernandi Andradi. U seriji, takođe, glume Majkl Mozli i Džejson Batler Harner iz “Ozarka”, Iv Harlou, koju publika zna po roli Tes u “Agentima SHIELD-a”, a tu je i junak američke dramedije “Mocart u džungli”, glumac Aron Moten. Ne smemo zaboraviti ni Herarda Čelaska kog gledaoci pamte kao Havijera Kastilja iz serije “Kako se izvući sa ubistvom”, Elizabet Kapučino iz “Džesike Džons”, ali ni mladu zvezdu “Specijalizanta” Evana Vitena.

Foto Promo

Advertisement