Connect with us

Preporuke

Serija dana – 5. decembar: Vavilon Berlin (RTS 2, 22.00)

Published

on

Neverovatno ambiciozna nemačka TV serija „Vavilon Berlin“ snimljena je po bestseleru Folkera Kučera koja ima jedan od najživopisnijih prikaza predratnog Berlina koji je ikada viđen na televiziji biće emitovana na Drugom programu RTS-a.

Zasnovana na detektivskim romanima nemačkog majstora krimića, serija se dešava u Berlinu tokom zlatnih dvadestih godina prošlog veka. Grad je tada bio na vrhuncu kulturnog razvoja, pogodan za talentovane i ambiciozne. Ali, istovremeno i utočište za stotine hiljada jevrejskih imigranata koji su tražili spas od progona u Rusiji i Istočnoj Evropi. Ispod bleštave površine, osiromašene narodne mase bore se za bolji život. To je vreme organizovanog kriminala i političkog ekstremizma.

Čuveni nemački reditelj Tom Tikver, zajedno sa kolegama Ahimom fon Borisom i Henkom

Handlegtenom, kreirao je raskošnu, ambicioznu seriju. Serija je snimana šest meseci na 300 lokacija, sa 5000 statista. „Vavilon Berlin“ za sad predstavlja najskuplju evropsku produkciju koja nije na engleskom jeziku. U Nemačkoj je dostigla rekordnu gledanost, samo prvu epizodu pratilo je 1,2 miliona ljudi (samo „Igra prestola“ ima više fanova).

Uloge: Folker Bruh, Peter Kurt, Liv Liza Friz, Jens Harcer

Foto PROMO

Continue Reading
Advertisement