Connect with us

NE PROPUSTITE

BELA KRALJICA – uzbudljiva istorijska drama od 3. februara samo na kanalu EPIC DRAMA!

Published

on

Epic Drama, kutak koji nudi vrlo kvalitetne međunarodne istorijske dramske serije, predstavlja vam mini-seriju BELA KRALJICA. Radnja je smeštena u Engleskoj u 15. veku iako je snimana na lokaciji u Belgiji. Ova kompleksna epska saga zasnovana je na istorijskom romanu Filipe GregoriRat rođaka“ (The White Queen, The Red Queen, and The Kingmaker’s Daughter). Serija je nominovana za nekoliko nagrada – tri Zlatna globusa, četiri Emija za udarne termine i People’s Choice nagradu – ekskluzivno i premijerno će se prikazivati na kanalu Epic Drama, sredom od 21.00h od 3. februara, dok će finale sezone biti prikazano 7. aprila.  

Pročitajte još Avionske nesreće: Specijalan izveštaj (NATIONAL GEOGRAPHIC, 22.00)

Bela kraljica predstavlja očaravajući prikaz možda najdramatičnijeg i najturbulentnijeg perioda u engleskoj istoriji. To je priča o ljubavi i požudi, zavođenju i obmani, izdaji i ubistvu, koja je ispričana na jedinstveni način iz perspektive tri različite ali podjednako neumoljive žene – Elizabet Vudvil, Margaret Bofort i Ana Nevil. U svom traganju za moći, one proizvode intrige, manipulišu i zavođenjem se probijaju do engleskog trona.

Pročitajte još “DŽON I LISA: VIKEND-KUHIJA” Na 24 KITCHEN od 25. januara, radnim danima u 12.00

Godina je 1464., pre dolaska dinastije Tjudor na vlast, kada je rat oko toga ko će biti zakoniti kralj pustošio čitavu Englesku. Ogorčena borba se vodi između dve strane iste porodice, kuće Jorka i kuće Lankastera. Mladi i zgodni Edvard IV iz kuće Jorka krunisan je za kralja uz pomoć majstora manipulacije, Lorda Vorvika zvanog „kingmejker“ (onaj koji stvara kraljeve). Međutim, kada se Edvard zaljubi u najlepšu ženu u zemlji, ženu niskog roda sa teritorije Lankastera, Elizabet Vudvil, Vorvikovi planovi da kontroliše presto propadaju. Žestoka borba sa velikim ulozima izbija između Elizabete i njene najljuće protivnice, Margaret Bofort iz kuće Lankastera i Ane Nevil, piona u očevoj igri moći. Time je pripremljena pozornica za opštu borbu za prevlast u kojoj su, iza kulisa, konce uglavnom vukle žene.

Pročitajte još Indija iz vazduha: Premijera za Balkan (NATIONAL GEOGRAPHIC, 21.00)

Sve same zvezde među glumcima uključuju Rebeku Ferguson (Nemoguća misija, Veličanstveni šoumen) u ulozi Elizabet Vudvil. Maks Ajrons u ulozi Edvarda IV (Kondor, Devojčica sa šibicama, Tutankamon). Džejms Frejn (Elementarno, Zvezdane staze: Otkriće) u ulozi Grofa od Vorvika. Amanda Hejl (Zvezdani ratovi: Epizoda IX – Uspon Skajvokera) u ulozi Margaret Bofort. Dženet Mektir (Ozark) kao Žaket Vudvil. Fej Marsej (Igra prestola) kao ledi Ana Nevil i Anajrin Barnard (Dankirk) kao Ričard, vojvoda od Glostera.

Pročitajte još MIGELOVE GOZBE – petkom u 13.00 na kanalu 24 KITCHEN

Bela kraljica, izuzetno snažna priča o ljubavi, lažima, obmanama i smrti: igra prestola koja se zaista odigrala i uistinu odredila sudbinu Britanije, premijerno će se prikazivati na kanalu Epic Drama 3. februara u 21.00h. Na ovom kanalu, nešto kasnije ove godine, emitovaće se i nastavak „Bela princeza“, kao i treći deo ove trilogije, pod imenom „Španska princeza“.

Foto Viasat

Advertisement