Connect with us

Preporuke

Film dana – ponedeljak, 19. jul: Pijev život (FOX, 21.00)

Published

on

“Pijev život” nas vodi na jedno dugo i nezaboravno putovanje, postavljajući nam neizbežno pitanje o čovekovom mestu u beskonačnom svemiru. Svoju neverovatnu priču ispričaće sada već odrastao Pi (Irraf Khan) kanadskom piscu koji želi da napiše knjigu. Pi je veoma filozofski nastrojen prema svom iskustvu i poziva pisca na religiozno putovanje u kome će, kako kaže, naći razlog da počne da veruje u Boga. I onda kreću flešbekovi…

Gledamo malog indijskog dečaka po imenu Pi, koji odrasta u prelepom zoo vrtu, budući da mu je otac vlasnik istog. Ovaj dečak neobično radoznalog duha pokazaće svoju veliku potrebu da razume svet, svemir i religiju, podstaknut bajkovitim pričama svoje majke, a usmeren racionalnim razmišljanjima oca.

Nakon brodoloma koji će zauvek promeniti njegov bezbrižan i sanjalački život, sledi najteži i najdirljiviji deo filma koji će svakog gledaoca držati na ivici do samog kraja, pogotovo u 3D verziji.

Danima sam sa tigrem na okeanu, sa ajkulama i kitovima ispod sebe, a prejakim suncem ili olujom iznad glave, Pi će se boriti da sačuva prisebnost, dok će ga strah od tigra držati u životu, a briga o njemu davati smisao.

Foto Promo

Continue Reading
Advertisement