Connect with us

TV

Tara Ficdžerald, junakinja serije UBISTVA PO ABECEDI (FOX CRIME) – Bilo je zanimljivo videti odbačenog Poaroa

Published

on

Krug oko počinioca “Ubistava po abecedi” polako se zatvara. U poslednjoj epizodi trodelni krimi serije koja je na programu u sredu, 21. jula od 22.00 na kanalu FOX Crime, Poaro i Krom sve su bliži ubici. Međutim, njihova misija ne bi bila moguća bez pomoći najbližih prijatelja. Jedan od njih je i supruga Poaroovog starog znanca Karmajkla Klarka – Hermiona Klark. U ekskluzivnom intervjuu za FILM i TV, glumica Tara Ficdžerald koju pamtimo po roli Selise Florent u seriji “Igra prestola” otkriva nam šta je to što ju je privuklo ekranizaciji jednog od najčuvenijih romana Agate Kristi.

 “Deset malih crnaca” pročitala sam sa 12 godina. Od tada sam zaljubljena u sva Agatina dela. Ona je kraljica tog žanra. Stranice njenih knjiga jednostavno ožive u rukama čitaoca. Bila je to prva knjiga za odrasle koju sam pročitala i može se reći da sam uz nju odrasla – poručuje na početku razgovora za Film i TV Tara, dodajući da je ova adaptacija popularnog romana predstavila Poaroa na svež način, fokusirajući se na teret njegove prošlosti.

– Ideja da je moćni Herkul Poaro nepoželjan u društvu čija je u jednom trenutku bio najveća zvezda stavlja ga u poziciju da se identifikuje sa onima koje je decenijama progonio. Sada su na istoj strani – otpadnici.

Ko je lejdi Hermiona i kako se ona uklapa u ovu priču?

– Ona je deo vlastele. Boluje od raka i udata je za Karmajkla. Činjenicu da su bez dece pokušali su da nadomeste time što su usvojili siroče koje im postaje momak za sve. Međutim, to nije zalečilo pukotinu u njihovom braku. Problemi ne nestaju.

Kakav je osećaj biti na setu serije zasnovane na romanu Agate Kristi?

– Alek Gabassi je sjajan režiser i čini se da nekako donosi ovu svežinu u slikama i idejama u ono što je vrlo isprobana formula. Možda slično načinu na koji radi Ang Lee. Nekako steknete perspektivu autsajdera. Što opet malo odražava Poaroa i donosi novi senzibilitet, razumevanje i gledište koje je intrigantno.

Kako je bilo raditi sa Džonom Malkovičem? Šta on donosi novo ulozi Poaroa?

– Džon Malkovič je legenda. “Ubistva po abecedi” su inspirativno del oi divno je što ga je nadahnulo. Malkovič kao glumac nosi tu misteriju, inteligenciju i opuštenost. Potpuno verujete da se mahinacije njegovog uma vrte i ne zaustavljaju u nameri da će pronaći ubicu.

Šta je to u scenariju Sare Felps što vas je privuklo liku Hermione?

– Sara pametno izrađuje svaki lik i usavršava ga u hodu. Lejdi Hermiona me podseća pomalo na žene koje poznajem tokom celog života, pa da nisam morala da idem predaleko u potrazi za njom. Sara u pisanju scenarija nije bila sputana vremenom u kom se radnja odvija.

Koje reči vam padaju na pamet kad opisuju ovu dramu?

– Zapravo, na pamet mi pada “istančanost”. Ova serija podseća me na koktel emocija, inteligencije i dobre zabave istančanog ukusa koji vas ne može ostaviti ravnodušnim. I baš to što je tako pitak čini da taj koktel prodire duboko u gledaoca. To je veoma nestašno piće. Uživate u njemu, a ni ne primetite da vas je već opilo.

Foto Promo

Continue Reading
Advertisement