Connect with us

STARS

Otkrijte zašto su Dragan Bjelogrlić i Gaga Antonijević u svađi već godinama!

Published

on

Po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u Nišu Draganu Bjelogrliću određeno je zadržavanje do 48 sati zbog nasilničkog ponašanja

Konflikt Dragana Bjelogrlića i reditelja Predraga Gage Antonijevića datira još od pre nekoliko godina. Naime, reditelj Gaga Antonijević izneo je ranije u javnost da mu je kolega reditelj, producent i glumac Dragan Bjelogrlić početkom 2016. godine nudio mito da podrži film „Jesen samuraja“.

Predrag Antonijević uputio je tada pismo Asocijaciji filmskih reditelja u kome odgovara na optužbe iznete na njegov račun na sastanku Grupacije za kinematografiju, čiji je predsednik upravo Dragan Bjelogrlić.

– Neke kolege su spekulisale da zbog zauzetosti nisam čitao predložena scenarija, dovodeći tako u sumnju moj profesionalni i moralni integritet bez ikakvih dokaza. Čitam sve i to od prve do poslednje strane. Jer da ne čitam, ko zna da li bi filmovi kao „Ajvar“, „Šavovi“, „Zlogonje“ i mnogi drugi bez mog glasa u komisiji dobili podršku ili bi se podela sredstava nastavila po starom običaju i to među nekolicinom proverenih ‘igrača’ – naveo je tada Antonijević.

On je dodao da ne podleže pritiscima ni obećanjima određenih grupa koje bi želele da utiču na njegov glas u komisiji, te tvrdi da su mu se javljali i pokušavali ‘razni’.

– Zato me posebno vređa kada neko poput Dragana Bjelogrlića uopšte ima hrabrosti da na sastanku takozvane Grupacije, čiji je predsednik, bilo kako komentariše i morališe o mom učešću u komisiji. Govorimo o čoveku koji mi je nudio mito za podršku filmu „Jesen samuraja“. U slučaju dogovora bio je spreman da im se nametne kao koproducent i ‘pomogne’ finansiranje filma koji sam i pre njegovog javljanja hteo da podržim svojim glasom jer mi se mnogo dopadao „Mali Buda“ i potencijal „Samuraja“. Tako me je stavio u veoma nezgodnu situaciju. Hteo sam da obavestim Upravni odbor FCS, ali mi je bilo žao jer bi to verovatno vodilo diskriminaciji „Samuraja“, a možda i celog konkursa. A opet ako se Bjelogrlić zaista uključi kao producent u „Samuraja“, onda im sigurno ne bih mogao dati svoj glas, što ne bi bilo fer prema autorima. Zato sam odlučio da sačekam i bio sam u pravu. Kad je dobio negativan odgovor od mene, Bjelogrlić je ostavio „Samuraja“ i odleteo da verovatno lešinari na nekom drugom mestu – naveo je, između ostalog, Gaga Antonijević.

On je tada priložio i prepisku sa Bjelogrlićem iz 2016. godine u kojoj se, između ostalog, navodi da bi u slučaju njihovog dogovora „moglo da se zaradi oko 100 soma, a možda i više“, a Antonijević to u odgovoru kategorički odbija.

Foto Printskrin

Pratite nas i na društvenim mrežama INSTAGRAM i FACEBOOK

Izvor: filmitv.rs/Novosti

Continue Reading
Advertisement