Connect with us

Top Story

11. SEPTEMBAR: JEDAN DAN U AMERICI – Od 1. septembra, samo na kanalu NATIONAL GEOGRAPHIC!

Published

on

Ne postoji datum u novijoj američkoj istoriji koji je na ovom društvu ostavio snažniji pečat od 11. septembra 2001. godine. Dve decenije kasnije na kanal NATIONAL GEOGRAPHIC, od 1. septembra stiže šestodelni dokumentarni serijal “11. septembar: Jedan dan u Americi”.

Gledaoci će tokom prve nedelje septembra od srede do subote u 22.00 imati priliku da pogledaju svih šest epizoda u kojima su kroz razgovore sa zvaničnicima, svedocima i preživelima terorističkog napada na SAD zabeležena sva dešavanja tog kobnog dana.

U subotu 11. septembra od 18.00 biće repriziran ceo serijal nastao u saradnji sa produkcijom 72 Films i Memorijalnim centrom “11. septembar” povodom obeležavanja 20. godišnjice od napada. Emisija prikazuje dešavanja tog tragičnog dana uz dosad neviđene detalje. Od udara prvog aviona u severnu kulu Svetskog trgovinskog centra do izvlačenja poslednjeg preživelog iz ruševina. Dokumentarac kao izvšni producenti potpisuju dobitnici Oskara i nagrade Emi, američki reditelji i producenti Den Lindzi i Ti Džej Martin. Serijal je svetsku premijeru imao na Trajbeka filmskom festivalu u Njujorku.

Foto Promo

Advertisement