Connect with us

Uncategorized

“Dinastija”: Sve o gej skandalu koji će šokirati Srbiju (VIDEO)

Published

on

“Dinastija”, srpska verzija američke sapunice, donosi ljubavnu priču između dvojice muškaraca

Počelo je odbrojavanje do početka emitovanja serije “Dinastija”, srpske verzije kultne američke sapunice iz osamdesetih godina prošlog veka. Čuvena TV saga holivudskog maga Arona Spelinga, praznila je ulice pre četiri decenije širom stare Jugoslavije, a i sveta.

Uz život na visokoj nozi – skupe automobile, avione, garderobu i nakit, obeležili su je skandali, ljubavne intrige, zakulisne radnje i… prva gej ljubav na malom ekranu. Bio je to veliki tabu sa kojim se Amerika prvi put susrela na televiziji početkom osamdesetih godina. U udarnom terminu na nacionalnoj televiziji. A sve sa ciljem da se šokira publika i prikuje za male ekrane.

Četrdeset i kusur godina kasnije, srpska “Dinastija” stiže u naše domove i donosi prvu ljubavnu gej priču. O njoj će, sigurni smo, kao onomad u Americi, brujati mediji. Tradicionalisti će, možda, tražiti da se ukine serija, a ona će, uprkos negodovanjima, biti veoma gledana. Kao i omraženi rijaliti programi u kojima caruju “niske strasti”, a po nepisanom pravilu uvek su u vrhu gledanosti. Bez šoka naš narod, jednostavno, ne može!

Ljubi muški u Srbiji

I pre “Dinastije” bilo je pokušaja da se gej tematika nametne domaćoj kinematografiji. Film “Pored mene” prvi je progovorio o ovom “tabuu”. Za junake je imao dva homoseksualca. Doduše, jedan je bio prikriven, ispod maske okorelog Balkanca. Ali, na kraju ga je ovaj drugi, što ne skriva svoju seksualnost, razotkrio. Čak je pao i prvi gej poljubac. Odglumili su ga Slaven Došlo i Nikola Glišić.

“Južni vetar” nam je, takođe, servirao poljubac dvojice muškaraca. Priredio nam ga je Stupar. Loš, ali nalickani pandur. Zbog ovog poljupca Miloš Timotijević imao je velikih problema. Čak su mu stizale i pretnje smrću putem društvenih mreža. Gej “kis”, pa još u omiljenom, mačo krimi-šouu. Reditelj Miloš Avramović se branio kako je Stupara od samog početka sage “Južni vetar” zamislio kao homoseksualca. Nije to postao preko noći, zarad marketinga. Ali, film mu, kaže, nije ostavljao dovoljno prostora za njegovu ljubavnu priču. Zato je Stupar imao vremena da svog dečka strasveno “kisne” u 14-delnoj seriji.

Ljubi muški, al’ budi strejt

A sada je došlo vreme da gej ljubav bude u prvom planu, odnosno pokretač radnje. Stiven, u našoj verziji Stefan, jedan je od glavnih junaka sapunice “Dinastija” i naklonjen je muškom polu. On je sin osvedočenog ženskaroša Blejka Karingtona, iliti Branka Kadića. Nakon što zatekne sina u strastvenom zagrljaju svog dečka, tata će biti veoma ljut. Toliko da će nasrnuti na Stefanovog ljubavnika, zbog čega će ovaj nesrećnik nezgodno pasti i izgubiti život.

A onda sledi suđenje, dokazivanje Brankove krivice i u to ime, naravno, ulazak legendarne mame Aleksis na velika vrata. Opaka zlica predstaviće bivšeg supruga Branka kao grubijana, neotesanog primitivca koji nema razumevanja za sinovljevu seksualnost. Ko će bahatom plejboju da zabode, ako neće bivša supruga.

“Mladi glumac Andrej Jemcov prihvatio je lik kontroverznog Stefana u seriji ‘Dinastija’. Vruć krompir na početku karijere”

Tako teče radnja originalne verzije serije “Dinastija”. A sudeći i po nemontiranoj sceni koja je osvanula na internetu, gej skandal će se odigrati i u srpskoj “Dinastiji”. To što su domaći autori najavili Stefana kao biseksualca, a ne kao geja, kriv je, zapravo, Aron Speling. Stiven je od samog starta bio gej, čak je to i priznao svom ocu.

https://www.instagram.com/p/CSlsi5ZAP-r/

Međutim, konzervativni gledaoci su negodovali, pa je Speling pod pritiskom javnosti morao Stivenu da nađe devojku. Glumac Al Korli, koji ga je tumačio, silno se naljutio zbog toga. Smatrao je da se na taj način vređa gej populacija. Zatim je njegov lik doživeo nesreću, izvršena je operacija lica, angažovan je drugi glumac i na ekranu je osvanuo muškarčina Stiven. Otuda Stefanova “biseksualnost”.

Inače, u novoj američkoj verziji serije “Dinastija”, koja se prikazuje na kanalu FOX LIFE, Stiven je “čistokrvni” gej. Blejk nije homofob, ali to mu ne umanjuje “plejboj” osobine. Mada je američki rimejk više prilagođen današnjem vremenu, naši su se odlučili da obrade originalnu verziju. Ili, kako kažu, staru seriju prilagodiće 21. veku. Našem 21. veku. Razumljivo, Srbija još nije spremna da u seriji gleda gej lik u glavnoj ulozi.

Foto Printscreen / Instagram

Pratite nas i na društvenim mrežama INSTAGRAM i FACEBOOK

Izvor: filmitv.rs

Continue Reading
Advertisement