Connect with us

Preporuke

Serija dana – utorak, 22. septembar: Klaris (FOX, 21.00)

Published

on

Svako ko je makar čuo za film “Kad jaganjci utihnu” dobro zna ko je doktor Hanibal Lektor čiji je mračni um genijalno dočarao čuveni Entoni Hopkins u kultnom ostvarenju nagrađenom sa pet Oskara i nagradom BAFTA. Takođe se seća i glumice Džodi Foster u roli FBI agentkinje Klaris Sterling koja se uhvatila u koštac sa najvećim filmskim monstrumom sa kraja 20. veka.

Klaris (Rebeka Rids) poslu vraćaju dva ubistva koja po specifičnim ranama izgledaju kao delo serijskog ubice. Kroz niz slučajeva koji je sve dublje uvlače u poteru za zločincima poremećenog uma i seksualnim predatorima ona mora da dokaže da je spremna da se vrati na dužnost.

Ipak, nesvesno, na svakom novom koraku, postaje meta svog plena, vraćajući se zlu od kog se trudila da zauvek pobegne. Balansirajući između mračne prošlosti i želje da se vrati normalnom životu, Klaris će oslonac pronaći u porodici i prijateljima. Ali, hoće li joj oni biti dovoljno snažan motiv da se spase od neprijatelja koji je vrebaju iz mraka koji je već postao deo njenog DNK?

ako je bilo za očekivati da će se TV spinof legendarnog filma iz devedestih godina baviti slučajem Hanibala Lektora i posledicama koje su njegova zlodela ostavila na um napaćene agentkinje, činjenica je da se zbog zakonskih zavrzlama, čuveni zločinac ne pojavljuje u seriji.

Njegov slučaj tek je tema u prolazu u nekoliko epizoda, dok je fokus serije na životnoj priči Klaris Sterling i drugom psihopati koji je na nju, takođe, ostavio snažan pečat. Reč je, naravno, o Bafalo Bilu kog je u originalnom filmu igrao holivudski glumac Ted Levin.

– Razmišljajući o ovoj ulozi cilj mi je bio da na neki način odam počast Džodi Foster za jedan od najupečatljivijih ženskih likova u istoriji kinematografije – istakla je Rebeka Rids, najpoznatija nam po roli u tinejdž drami sa elementima misterije “Slatke male lažljivice“. Za ulogu se spremala, kako navodi, baš kao i sve njene prethodne koleginice.

Foto Promo

Continue Reading
Advertisement