Connect with us

Intervjui

Milan Bukvić, novi Tragač kviza POTERA: Evo KAKO da me POBEDITE!

Milan Bukvić: Ovo su dva saveta kako da pobedite Tragača u kvizu Potera

Published

on

Milan Bukvić novi je Tragač kviza Potera! Devetu sezonu najdugovečnijeg nedeljnog kviza “Potera” produkcije „Adrenalin“ pratimo u standardnom terminu ponedeljkom od 21.00 na kanalu RTS 1 od 20. septembra.

Do ove sezone bilo ih je troje – Milica Jokanović (Princeza od znanja), Milorad Milinković (Mister Veliki) i Žarko Stevanović (Svetski šampion znanja). Međutim, deveti ciklus ima sjajno iznenađenje – novog tragača.

Njegovo ime je Milan Bukvić. Tako je, već ga znate – kao takmičara. U ekskluzivnom intervjuu za FILM i TV, svom prvom intervjuu za neki medij u Srbiji, a i u regionu, Milan o sebi otkriva sve što o njemu nismo znali kao Tragaču. Iz produkcije poručuju da će novi Tragač biti veoma intrigantan i od samog starta na visini zadatka, a mi ga pitamo kako mu se dopada promena uloge – od onoga koji je do sada „bežao“  do onog koji sada ima zadatak „juri“.

– Uloga Tragača je na neki način postala prava institucija u svim državama u kojima se emituje „Potera“.  Glumac i scenarista u jednoj osobi, nimalo lak i vrlo odgovoran zadatak, posebno zato što će se klipovi iz naših emisija vrteti po internetu možda godinama, kao što je sada slučaj sa najboljim učesnicima Kviskoteke ili Milionera. Svest da radiš nešto što će biti koliko-toliko relevantno i za neke buduće generacije vrlo uzbuđuje, ali i opterećuje. Uprkos svemu, mislim da nisam izneverio i da će se sumnjičavci brzo skloniti u stranu.

S obzirom na vaše ranije iskustvo, možemo li da računamo da ćete imati više saosećanja prema takmičarima, ili ste se mentalno već pripremili na nemilosrdnu borbu za svaki korak?

– Bez sumnje, reč  je o hamletovskoj dilemi – da li biti prezrena sveznalica ili dobričina koja voli da „počasti“ takmičare.  Makar u svojoj prvoj sezoni, pokušao sam da pomirim te krajnosti kombinujući srdačnost i neposrednost u komunikaciji sa energičnošću i viškom adrenalina u završnoj. Naša publika je vrlo stroga, biće sigurno upiranja u prstom zbog nekih pogrešnih odgovora ili opaski koje sam davao, ali za sada sam pokojna Robna kuća Beograd – za nekoga sve, za svakog ponešto.

Milan Bukvić – novi tragač kviza POTERA

Novi Tragač kviz Potera

Milan Bukvić novi je Tragač kviza Potera

Šta je najvažnije za takmičare kada stanu pred Tragača – kako se osvaja veliki plen? Da li je presudno znanje, dobra saradnja sa timom, koncentracija, spremnost na rizik?

-Dva saveta za sve takmičare vezano za stvari koje sam shvatio tek kada sam se našao sa „one“ strane produkcijskog stola – potrudite se da vaš segment bude zabavan i idite na višu sumu.  Kviz ima jako brz tempo i zato zahteva da se takmičari prilagode takvim karakteristikama, a ne da idu mimo njih. Zato mi se nekako čini da je, makar u Srbiji, idealan za milenijalce i Z-generaciju.

Ko vam je omiljeni Tragač?

– Bez dileme, najdraži i najpotcenjeniji – Žarko Stevanović. Ili kako je on sebe prozvao „Rafaelo Potere“. Pravi kviz-ubica i generalno bard srpskog kvizaštva. Ali ponavljam, format kviza i produkcijski zahtevi su vrlo začkoljičasti, tako da, bez trunke kurtoazije, nije lako „iscediti suvu drenovinu“ iz samog sebe.

Hoće li i u nastavku emisije vaš „srećni džemper“ biti vaša amajlija, ili ste spremni da sudbinu stavite pred modni izazov?

Novi Tragač Potera Milan Bukvić (2)

Milan Bukvić – Zbogom SREĆNI DŽEMPERU!

– Džemper je za potrebe prethodne sezone i zvađen iz muzeja i vrađen u njega. Sada sam naoružan Ašokom Murtijem i više neće biti zezanja sa mojim stajlingom.  Čini mi se da je sada stvarno došlo vreme da se oženim i moraću to da prihvatim što pre. 25 godina nije uzrast za glupiranje.

Šta takmičari mogu da očekuju od vas?

– Voleo bih da uvide da nešto duža i apstraktnija objašnjenja koja dajem u drugoj igri predstavljaju samo kvalitet više koji donosim ovom kvizu, a nikako želju da nekog fasciniram ili zastrašim. Opet, kao što su mi obrazloženja potkovana, toliko sam ranjiv kada ne znam tačan odgovor. Tad sam prinuđen na sistem eliminacije i slične improvizacija, tako da, makar protiv mene, mogu mirne duše da idu na višu sumu. Što se tiče završne igre, tu se već stvari dosta komplikuju, jer ih očekuje serija koševa Alekseja Šveda i zato moraju da odigraju vrhunsku  odbranu, na granici regularnosti i sportske koreknosti. Ali ume i tu „ruka da mi zadrhti“ zbog hazarderskog načina igranja i često prebrzog odgovaranja.

Foto Adreanlin

Izvor: filmitv.rs

Pratite nas i na društvenim mrežama INSTAGRAM,FACEBOOK i YOUTUBE

Advertisement