Connect with us

Domaće serije

Film i TV SAZNAJE: Posle DINASTIJE stiže srpski DALAS! Otkrivamo SVE! (VIDEO)

Nismo se pošteno ni privikli na srpsku verziju “Dinastije”, a još jedan “dijamant među sapunicama” – serija “Dalas” – dobiće domaću verziju.

Published

on

Kako Film i TV nezvanično saznaje, jedna produkcijska kuća otkupila je prva za snimanje srpske verzije kultne američke serije “Dalas”. Zasad nema informacija o početku snimanja, niti o glumačkoj podeli. Stariji gledaoci pamte ovu seriju, čije je emitovanje počelo nekoliko godina pre “Dinastije”. Kada je posle toga krenula i “Dinastija”, publika je bila skeptična, te su mnogi mislili da će to biti samo bleda kopija “Dalasa”. Ipak, obe sapunice obeležile su jednu televizijsku epohu.

“Dalas” – ring za bogate naftaše

Radnja serije je smeštena u teksaški grad Dalas. Protagonisti serije su članovi porodice Juing na čelu sa naftnim tajkunom Džokom Juingom, koji je i osnivač naftne kompanije “Juing Oil”. On se u prošlosti zamerio svom prijatelju i poslovnom parteru Vilardu Barnsu, kome je preoteo udeo u naftnoj kompaniji i – devojku Eli. Džok i Eli imaju tri sina: Bobija koji je oženio Vilardovu ćerku Pamelu, Garija koji je crna ovca porodice i beskrupuloznog Džej Ara. Juingovi žive na ranču Sautfork, koji je nekad bio u vlasništvu Eline porodice.

Serija “Dalas” je jedna od najpopularnijih američkih serija svih vremena i jedna od najduže emitovanih u SAD. Prikazivana je na američkom kanalu CBS (Si-Bi-Es) od 1978. do 1991. godine. Najpre kao mini-serija, a potom i redovna serija od 13 sezona i čak 357 epizoda! Кrajem devedesetih snimljena su tri TV filma, a 2004. je emitovan je i TV film “Ponovo zajedno: Povratak u Sautfork”. Tvorci serije su kombinovali format dramske serije sa sadržajima do tada karakterističnim za sapunice, što je seriji donelo veliku gledanost. Naročito u periodu od 1980. do 1985, kada je “Dalas” bio na vrhu liste gledanosti TV programa u Americi.

Svaka sezona serije “Dalas” imala je uzbudljiv nerazjašnjen kraj, što je teralo gledaoce da sa nestrpljenjem čekaju početak nove sezone.

Na kraju drugog ciklusa nepoznati napadač puca u Džej Ara, koji je otkriven u četvrtoj epizodi treće sezone. Tu epizodu gledalo je više od 90 miliona Amerikanaca, a u celom svetu više od 350 miliona ljudi! Ova epizoda je u to vreme imala najveću gledanost u SAD. Trenutno se nalazi na drugom mestu liste najgledanijih epizoda televizijskih serija svih vremena.

Na prostoru bivše Jugoslavije seriju je krajem sedamdesetih prvi put prikazala TV Beograd, kao mini-seriju od pet delova. Ostale epizode emitovane su tokom osamdesetih subotom od 15 časova na Prvom programu. Početkom devedesetih kompletnu seriju je emitovala TV Palma.

Glavne uloge u seriji “Dalas” ostvarili su: Barbara Bel Geds, Džim Dejvis, Patrik Dafi, Leri Hegman, Viktoria  Prinsipal, Šarlin Tilton, Linda Grej, Stiv Kanali, Ken Kerčeval, Suzan Hauard, Hauard Kil, Prisila Presli, Dona Rid, Dek Rambo, Širi Džej Vilson, Džordž Kenedi, Keti Podevel, Saša Mičel, Kimberli Foster, Lesli-En Daun, Barbara Stok

BONUS VIDEO: Upoređujemo sve tri serije DINASTIJA. Koja vam je bolja?

Foto Promo / IMDb

Izvor filmitv.rs

Pratite nas i na društvenim mrežama INSTAGRAM,FACEBOOK i YOUTUBE

ZABRANJENO JE KOPIRANJE TEKSA!

Continue Reading
Advertisement