Connect with us

Domaće serije

Što se bore misli moje: EKSKLUZIVNO Pogledajte prve fotografije iz serije o Knezu Mihailu! (FOTO)

U Košutnjaku počelo snimanje serije „Što se bore misli moje“!

Published

on

Serija Što se bore misli moje, koja nastaje u saradnji Telekoma Srbija i produkcije Bombona počela je sa snimanjima juče u beogradskom izletištu Košutnjak. Tokom prvog snimajućeg dana na setu su bili Nataša Ninković i Aleksandar Srećković Kubura. Kako je glumac objasnio, on tumači lik Koste Radovanovića, glavnog zaverenika u ubistvu Kneza Mihaila.

Što se bore MIsli moje

Aleksandar Srećković I Nataša Ninković na setu serije „Što se bore misli moje“

– Glavni zaverenici su bili Kosta i Pavle Radovanović, a meni je pripalo da igram starijeg od dvojice braće. Reditelj serije Milinković je pokušao da sagleda širu sliku celog događaja i da predstavi okolnosti iz kojih je proisteklo to ubistvo – kaže Srećković i dodaje da je knez Mihailo imao potpuno drugačiju viziju razvoja Srbije nego što se to odigralo nakon njegovog ubistva.

Što se bore misli moje – serija o poslednjih sedam dana života kneza Mihaila

Knez Mihailo vladao je Srbijom u dva navrata- od 1839. do 1842. i od 1860. do 1868. Ubijen je 29. maja 1868. godine u Košutnjaku. Iza kneza MIhaila ostala je i setna pesma Što se bore misli moje po kojoj je projekat dobio i ime. Serija će se snimati i u negotinskom kraju, u Rajačkim pimnicama.

– Bio je okrenut Zapadu…Glumce je uveo u instituciju iz čergi i kafana…Obraćao pažnju na kulturu…Pisao je pesme…Serija se zove “Što se bore misli moje“ po pesmi koju je napisao knez Mihailo. Naša serija i govori o tome gde je Srbija otišla nakon ubistva kneza Mihaila, a gde je zapravo mogla da ode – rekao je Srećković.

Što se bore misli moje

Serija kroz pet epizoda od 50 minuta prati poslednjih sedam dana života kneza Mihaila i atentat koji je promenio budućnost Srbije. Scenario su napisali Milorad Milinković i Dragoljub Stojković.

 

Glavne uloge igraće – Dragan Mićanović, Nataša Ninković, Nebojša Dugalić. Zatim, Miloš Timotijević, Tamara Krcunović, Zoran Cvijanović, Olga Odanović, Aleksandar Srećković. Tu su i mladi glumci Luka Grbić, Jana Ivanović, Maja Čampar, Stojša Oljačić.

BONUS VIDEO PEVAČICA – poslednja epizoda: Evo ko je UBIO IVANU…

Pratite nas i na društvenim mrežama INSTAGRAM i FACEBOOK

Izvor: filmitv.rs

 

 

Advertisement