Connect with us

Domaće serije

CRNA SVADBA – Otkrivamo sve o seriji koja će ŠOKIRATI SRBIJU! Šta je „crna svadba“ i ko su Petar i Nataša?

Koji se to istinit stravičan zločin krije iza serije CRNA SVADBA?

Published

on

Crna svadba, nova serija Telekoma Srbije i produkcije Firefly, počinje u subotu 23. oktobra na kanalu Superstar od 21.00. Članovi ekipe otkrivaju šta nas čeka u ovom psihološkom trileru.

U malom mestu u istočnoj Srbiji, Mitar, inače miran i blag čovek, iznenada i na brutalan način ubija dvanaestoro svojih komšija. Pokušavajući da rasvetle motive zločina, Petar, pripadnik bezbednosne agencije, i inspektori Tomić i Blagojević pozivaju Natašu, renomiranog psihologa, da kao sudski veštak utvrdi da li je Mitar psihički oboleo ili se iza zločina krije neki drugi motiv. Ali time će samo otključati misteriju u kojoj se prepliću vlaška magija i tajanstveni centri moći, u borbi dobra i zla koja traje vekovima.

 

Magija, koja se proteže ovom serijom, zapravo i jeste metafora za suštinsku borbu dobra i zla, onu koja uvek leži u nama samima.

– Svako od nas poseduje u sebi i dobro i zlo, a pitanje je šta će preovladati – rekao je reditelj serije „Crna svadba“ Nemanja Ćipranić  na konferenciji za štampu.

Prva inspiracija za seriju bio je istoimeni vlaški običaj, ali i masakr u Jabukovcu, mada tvorci ističu da se nisu bavili rekontrukcijom tog zločina. Scenarista Strahinja Madžarević, koji je zajedno sa rediteljem Ćipranićem radio na ovoj seriji više od dve godine, objasnio je i zbog čega.

– Najveći izazov je bio prilagoditi ovako drugačiju žanrovsku priču našem podneblju. Serija je ipak originalna i nije prepisana iz drugih država. Crna svadba je vlaški obred, vrlo filmičan i interesantan zbog toga što u samoj suštini sadrži elemente horora. Reč je o tome da se mladić, koji umre pre ženidbe, „venča“ sa živom devojkom. Devojka nakon toga godinu dana ne sme da se udaje, a cilj rituala je spasenje duše. Iz tog rituala smo izgradili čitavu našu seriju, koja zapravo o tome i govori – rekao je Madžarević.

Kreatori serije, koji su inspiraciju pronalazili u serijama poput „True detective“, „Mind hunter“, nemačkom hitu „Dark“, obećavaju da prvi pogled može da zavara i da će svi njihovi likovi doživeti velike promene, te da ono što možda izgleda na jedan način, u zbilji je sasvim drugačije.

Glavne likove tumače Uliks Fehmiu, Jelena Đokić, Nikola Koji, Slavko Štimac, Toni Mhajlovski, Filip Đurić, Boraka Tomović, Nebojša Milovanović, Anastasija Đurović i mnogi drugi…

Uliks Fehmiu rekao je da je njegov lik uvek na strani dobra, te da je on zato tačna podela.

Petar, lik kog tumačim, jeste neko ko je izgubio mnogo i pre nego što naša priča krene. On je ophrvan osećanjem krivice i odgovornosti za prerani gubitak svog sina. Zatičemo nekog ko je pod velikim uticajem i ne može da krene napred zbog tragedije koja mu se desila u prošlosti, pa zbog toga funkcioniše samo u svom profesionalnom okruženju – dodao je on.

Jelena Đokić, koja igra Natašu, kazala je da od prve do 10. epizode njena junakinja prolazi kroz veliku transformaciju.

– Zajedno sa Nemanjom ja je postavljam kao naizgled ostvarenu ženu koja je uspela u svakom pogledu. Poslovno, ona je psiholog, kriminolog i sudski veštak. Ona je i požrtvovana majka, i neko ko ima svojevrstan „kinky“ odnos sa svojim bivšim mužem. Ta žena odjednom gubi te konce u rukama i kontrolu koju ima, a onda i sama postaje marioneta, da bi do kraja poprilično i sama nestala radi prelaska na viši nivo borbe, upravo zarad ćerke – kaže glumica.

Ovo je inače prva TV serija koja je prodata pre emitovanja u celom regionu, odnosno u svim ex-Yu zemljama.

Psihološki triler „Crna svadba“ počinje svoj televizijski život od 23. oktobra subotom i nedeljom na Superstar TV, a nedelju dana kasnije, 30. oktobra, na RTS, saopštili su iz produkcije „Fajerflaj“.

 

BONUS VIDEO CRNA SVADBA: Zavirite u svet vlaške magije! Spremite se za najjeziviju seriju sezone!

Izvor filmitv.rs

Pratite nas i na društvenim mrežama INSTAGRAM,FACEBOOK i YOUTUBE

 

Advertisement