Connect with us

Domaće serije

EKSKLUZIVNO Otkrivamo: Snima se nova domaća kostimirana serija ŽIG!

„Žig“ nas vodi na putovanje u Nemačku 1974.

Published

on

Serija „Žig“ kako ekskluzivno saznajemo u razgovoru sa rediteljem Đorđem Stanimirovićem, biće jedan od velikih izazova sa kojima će se uhvatiti u koštac naredne godine.

Tokom sledeće godine trebalo bi da snimam i seriju o postanku i raspadu srpske građanske porodice. Radi se o seriji Žig, po romanu Dragana Gage Popovića, i u produkciji Vision Teama. Žig je ogroman izazov jer se radi o epohi. Glavna radnja se dešava 1974, ali priču o porodici počinjemo krajem XIX, početkom XX veka. Dejan Stojiljković i  ja radimo na scenariju već nekoliko meseci, on je vrstan pisac i ozbiljan poznavalac istorije, i predivnu priču iz romana, dodatno je pojačao dešavanjima iz tog perioda u koja je upetljao i našeg glavnog lika.

Serija ŽIG – sinopsis

Istorijsko-politički dramski triler sa elementima lirike i erotike, „Žig“ je životna refleksija koja se nikad ne završava.

Luka Konstantinović je četredesetogodišnji beogradski muzičar I pesnik, gitarista, bluzer i roker u srcu, u realnom životu trubač u pogrebnom orkestru. Obuzet tmninom nadvijenom nad njegovom porodicom, nakon trideset godina kreće u Nemačku u potragu za senima oca, koji je krajem 1944. godine, nošen „ljotićevskim“ političkim idejama i obeležen žigom „izdajnika naroda“, pobegao s nemačkom vojskom i prepustio ženu, četvoro dece i roditelje na milost i nemilost novim komunisitčkim vlastima.

Tri nedelje u Minhenu i Gestahtu, u vreme Svetskog prvenstva u fudblau 1974. godine, začinjeni nepoznanicama, smrtnom opasnošću i novootkrivenom strasnom ljubavlju, dovešće do neočekivanog obrta koji Luka nije mogao ni da nasluti, a koji mu, upravo poput bluza, donosi bol, suze, radost i tugu.

Autentični istorijski događaji, koji su tištili jugoslovensko društvo pre, za vreme i posle Drugog svetskog rata, okvir su u kojem žig sudara aveti prošlosti, političke minotaure izgubljene u lavirintu vremena i spletke tajnih državnih službi.

BONUS VIDEO Serija „Španska princeza“ (The Spanish Princess) od 27. oktobra na kanalu Epic drama

Pratite nas i na društvenim mrežama INSTAGRAM,FACEBOOK i YOUTUBE

Izvor Film i TV

Continue Reading
Advertisement