Connect with us

Domaće serije

KOLO SREĆE Otkrivamo: Hoće li Jelisaveta i Bojan RASKINUTI? I zbog KOGA? (VIDEO)

Jelisaveta i Bojan imaju mnogo problema od početka veze, ali sada imaju jedan NOVI

Published

on

Kolo sreće zavrtelo je točak sudbine mnogim junacima male uspavane varošice ispod Kosmaja. A šta će ono doneti u ljubavi svojim junacima otkriva nam mladi glumac Ivan Zablaćanski koji glumi naivnog Spasu.

Mladi glumac Ivan Zablaćanski trenutno nas oduševljava kao simpatični Spasa – “momak za sve” u pansionu u Sopotu, koga igra u domaćoj telenoveli “Kolo sreće”.

Naslednik našeg proslavljenog glumca Milenka Zablaćanskog kaže da bi jednog dana voleo da se nađe u koži svog omiljenog lika Alekseja Ivanovića iz “Kockara”, romana Fjodora Mihajloviča Dostojevskog.

– Imam sreću da su svi ovi likovi potpuno različiti, a neki su mi i posebno prirasli za srce. Volim te transformacije iz lika u lik, to me dodatno inspiriše, i spolja i iznutra. Naravno, mnogo je teže transformisati se iznutra, ali mislim da je Spasa dosta drugačiji od mene – kaže Ivan za Novosti, i dodaje:

– Uvek mi teško padne kraj snimanja “Ubica”, i odlazak u rekvizit u da vratim pištolj, značku, i simbolično se rastanem od inspektora Vlade do sledeće sezone. Pretpostavljam da će mi jednog dana i Spasin kačket nedostajati. To je na neki način deo njega i njegova amajlija. Od kad snimam “Kolo sreće”, i sam često nosim kačket.

KOlo sreće Ivan Zablaćanski Spasa

Ivan Zablaćanski kao Spasa u seriji „Kolo sreće“

Glumac otkriva da mu je posebno drago što igra u seriji Smart produkcije, u kojoj je glavna junakinja obična žena sa sela, i što nju glumi Nela Mihajlović:

Mada je Spasina sudbina teška, jer je siroče, on nas često zasmejava. Da li je teže tumačiti komične ili tragične likove, glumac kaže:

– Mislim da komedija leži u drami, tako da ono što Spasu često muči, ili situacije u kojima se nađe, a koje nisu nimalo prijatne, umeju da nasmeju publiku. On često ne razmisli o onome što govori, već iz srca bupne, pa bude šta bude. Nije ni lud ni glup, samo je previše zaljubljen, i nekad mu fali kočnica, koju ja privatno imam, a on za nju nije čuo. Volim i Vladinu ozbiljnost i dramsku hladnokrvnost, kao i Spasinu detinju naivnost, a samim tim i komiku.

– Ono što me posebno privlači i raduje u ovoj seriji je to što su nam likovi napisani tako da će u nekom trenutku, pre ili kasnije, doživljavati ozbiljne promene. To me najviše inspiriše kada se pripremam za neku ulogu, pored biografije samog lika. Spasa je kao mali ostao bez roditelja i zapravo je odrastao u tom čuvenom pansionu uz sve ljude koji ga i sada okružuju. Svačiji je, a opet ničiji. On je veliko dete velikog srca, koje se ne štedi ni kad se smeje, ni kad voli, ni kad plače. To je, ako mene pitate, poslastica za igru. Mogu mnogo da maštam, i zaista uživam u svakoj sceni – dodaje glumac.

Gledaoci već navijaju da Jelisaveta (Srna Đenadić) što pre shvati da zapravo ne voli Bojana (Nikola Šurbanović).

Čuo sam da navijaju za Jelisavetu i Spasu, priča se po gradu, a šta će biti do kraja, verujte, ne znam ni sam. I ja navijam. Hvala piscu koji je Spasu napisao onako kako ga je napisao. Dugo sam želeo da sarađujem sa Smart produkcijom. što se desilo sa “Tatama”.  I ranije je trebalo da sarađujemo, ali sam tada bio zauzet, a sada kada igram Spasu, nije mi žao onoga što sam, uslovno rečeno, propustio. Jer Spasa je pronašao mene. Inače smatram da uloge uvek pronađu glumca – kaž.

Na pitanje da li reditelji umeju bolje da procene koja uloga odgovara glumcu ili glumac to sam prepoznaje, Ivan kaže:

– Uh, ovo je pitanje za milion dolara. Reditelji radi kasting, glumac to vidi na jedan način, pisac na drugi, reditelj na treći, a onda dođe producent i sve to veže u čvor…

BONUS VIDEO Kolo sreće 41. epizoda: Drina je raskrinkala Elenu? Persida je umrla?

Pronalaze ga i uloge uniformisanih likova, među kojima je i inspektor Vlada koga igra u krimi seriji “Ubice moga oca”.

– Peta sezona i snimljena, i jedva čekam da počne emitovanje, jer mi je inspektor Vlada jedan od likova koji mi je baš prirastao srcu. On će biti mnogo više zastupljen u seriji nego ranije. Vladi se uvek vraćam, svake sezone, i to me uvek iznova raduje. Biće ga više, a biće i nekih njegovih samostalnih ispitivanja – kaže glumac.

Njegova devojka i koleginica Jelena Puzić u “Kolu sreće” igra Nađu, koja dolazi u Sopot kod tetke Danice (Ljubinka Klarić) da radi u salonu Goce Raketić, ćerke glavne junakinje Mare. Na pitanje da li će imati zajedničkih scena, Ivan kaže:

– Već smo imali priliku da sarađujemo u “Crvenom mesecu”, gde smo imali jedan zajednički kadar za 130 epizoda, a u jednoj predstavi bili smo partneri na sceni pola sata. Plašio sam se kako ću, što sam rekao i Jeleni, da odvojim privatno od poslovnog. A zapravo sam već na prvoj probi shvatio da će to ići fenomenalno. Potpuno sam zaboravio na to da smo privatno partneri, što je divno. U “Kolu sreće” se našli likovi susreću, i uvek smo jedno drugome i podrška i kritičari – kaže Ivan, i dodaje:

– Desi se da u nekim ulogama nisam sobom zadovoljan, a Jelena mi kaže da sam bio super više. Ona zna mene da podiže kada nešto posumnjam, što je normalno u našem poslu. Dobro je za glumca da stalno sumnja i da se preispituje, i da od sebe stalno očekuje nešto više. Ona je uvek radosnija od mene, a ja sam hladniji i euforija me retko kad uhvati, što možda i nije dobro.

BONUS VIDEO Nada i Strahinja iz serije „Igra sudbine“ postali roditelji! Evo šta su dobili – sina ili ćerku!

BONUS VIDEO 2 Igra sudbine: Otkrivamo ko je Olga i zašto se vratila!

BONUS VIDEO 3 Sve tajne serije SREĆNI LJUDI: Ukinuta je pre vremena zbog ovog glumca!

Pratite nas i na društvenim mrežama INSTAGRAM,FACEBOOK i YOUTUBE

Izvor Film i TV/Novosti

Advertisement