Connect with us

Domaće serije

BESA sezona 2: TOP 5 najvažnijih činjenica o nastavku! Evo kad je PREMIJERA! Na početku sledi ŠOK!

Tiče se Petrita Kocija, a evo o čemu je tačno reč!

Published

on

Besa sezona 2 uskoro stiže na naše male ekrane. Ako sve bude po planu i bez iznenađenja, dugo očekivanu premijeru gledamo već od 27. novembra na Superstar TV. Čim se budemo oprostili od “Crne svadbe”, stiže nam Petrit Koci i ostatak ekipe popularne triler drame. Odbrojavanje počinje. A u susret jednoj od najvećih premijera ove godine – rekapitulacija najvažnijih događaja druge sezone.

Besa sezona 2 – radnja prati nove likove!

Ovog puta, “Besa” se seli sa Balkana na sever Evrope, gde nas očekuju novi likovi, ali i akcione scene o kojima će se dugo pričati.

– Ono što je sigurno je da će priča biti mnogo uzbudljivija i slojevitija – otkriva Miloš Timotijević.

– Radnja se više ne bazira samo na tri glavna lika, nego se širi u veoma interesantnom pravcu. Biće daleko kompleksnije, pre svega u smislu intimne ljudske drame, jer je ona u prvoj sezoni bila usmerena samo na Uroša Perića, ulogu koju igra Raša Bukvić, a sada je napravljena bukvalno za sve stubove priče. I svi su nekako dobili treću dimenziju. Sve odlazi u jednu neočekivanu krajnost i publika bukvalno može da očekuje neočekivano – poručio je Miloš Timotijević.

Na pitanje šta je morao da promeni u svom liku, ne bi li mu dao svežinu i uneo novu boju i emociju u taj karakter, Miloš Timotijević kaže da se njegov lik mnogo promenio.

– Vizuelno se Petrit potpuno promenio. Takođe i emotivno, seting se promenio, lokacije su nove, sve je drugačije. Sve je suprotno od onoga na šta je publika navikla u prvoj sezoni. Sam početak će biti neobičan za gledaoce, a kako bude odmicala serija, biće sve luđe i neočekivanije.

Koliko epizoda ima druga sezona?

S obzirom na to da se nova sezona snimala širom Evrope, i da u njoj učestvuje veliki broj novih likova Besa sezona 2 će sigurno u produkcijskom smislu nadmašiti prvu sezonu.
Publika će u narednih 10 nastavaka imati prilike da upozna i nove likove. Među novim glumcima su Florist Bajgora koji je igrao u seriji “Gangs of London”, Katarina Čas koja je glumila u hit filmu „Wolf of Wall Street“ i popularnoj seriji „Berlin Station“, kao i Gezim Zherka i Dea Bajaziti koji će sigurno osvojiti publiku.
Pored Raše Bukvića, Miloša Timotijevića, Arbena Bajraktaraja, Hane Selimović, Milice Gojković, Milana Marića, koje ćete gledati u novih 10 nastavaka, publika će imati prilike da upozna i nove likove. Među novim glumcima veliki favoriti su Florist Bajgora i Ervin Bejleri koji će sigurno osvojiti publiku. Kreatori druge sezone serije „Besa“ su Toni Džordan, popularni britanski scenarista, i Igor Stoimenov, a scenaristi su Igor Stoimenov, Mladen Matičević i Vuk Ršumović.

Hoće li Dardan Beriša postati dobar?

Na setu “Bese” u Beogradu tokom jula, epkipe domaćih medija zatekle su glumca Arbena Bajraktaraja koji je maestralno dočarao lik glavnog negativca Dardana Berišu. Bajraktaraj je tada u intervju otkrio najveće pikanterije drugog ciklusa i u kom pravcu će se razvijati njegov junak.

– Druga sezona donosi neke nove junake i zaplete u živote starih – poručuje na početku razgovora Arben i dodaje da se snimanja trenutno odvijaju u jednom od najvećih hangara bivše Jugoslavije.

Na snimku se vidi da je set jedne od velikih jugoslovenskih fabrika adaptiran u zatvor, te se može naslutiti da Berišu u nastavku ne čeka ništa prijatno. Hoće li konačno platiti za svoje zločine?

– Ne možemo vam ništa otkrivati o tome šta nas očekuje u novim epizodama. Srećni smo što radimo našu “Besu” – kratko je rekao Bajraktaraj, u šaljivom tonu odgovorivši na pitanje novinara o tome da li će Dardan u drugoj sezoni postati bolji čovek?

– Zašto vi mislite da on nije dobar čovek? Šalim se, biće Dardan bolji, čeka ga svašta nešto zanimljivo – zaključio je glumac ostavivši nas da iščekujemo premijeru zakazanu za jesen.

Besa – o čemu se radi u drugoj sezoni?

– Porodica je i dalje centralna tema serije „Besa“, ali ovog puta videćemo šta znači ta reč u svom proširenom smislu. Koja je odgovornost pripadanja nekoj porodici i koje to sve obaveze nameće. Moj Petrit Koci se u drugoj sezoni značajno razvija. ne smem da otkrijem još u kom pravcu, ali publiku očekuju velika iznenađenja – poručio je Timotijević, a Nikola Ljuca (reditelj dela snimanog u Crnoj Gori) otkrio je i koja su to iznenađenja o kojima Miloš govori.

– Na kraju prve sezone ostale su te tri tačke koje će Kocija u nastavku razviti u nekom neverovatnom pravcu. Tu pre svega mislim na dubinu emocija i mračne tonove koje niko, pa ni Miloš nije očekivao – dodao je Ljuca, a Miloš je istakao da se i sam iznenadio onim što je reditelj u njemu pronašao tokom snimanja.

Koga od starih likova ćemo gledati u nastavku?

Kada je reč o novim i starim likovima koje ćemo gledati, Nikola Ljuca poručuje da tu nema velike filozofije.

– Svi koji su preživeli prvu sezonu pojaviće se i u drugoj. Uz neke nove junake, naravno. S tim što će sporedni likovi iz prvog ciklusa sada dobiti mnogo veći prostor i preuzeti vodeću reč. Druga sezona biće „Evropa u malom“. na setu se trenutno govori 8 jezika. Mi imamo prevodioce, ali se sporazumevamo i bez njih. Poslednja scena koju smo snimali u Crnoj Gori bila je na turskom jeziku, a ja ne znam nijednu reč turskog. Međutim, kroz tu svakodnevnu dinamiku došli smo do toga da se svi savršeno razumemo, pa svi govorimo i srpski, albanski, turski, engleski, italijanski… – objašnjava Ljuca.

 

BONUS VIDEO UBICE MOG OCA 5: Otkrivamo sve tajne nove sezone

Pratite nas i na društvenim mrežama INSTAGRAM,FACEBOOK i YOUTUBE

Izvor Film i TV

 

 

Advertisement