Connect with us

Bioskop

NEBESA: Novi film Srđana Dragojevića uskoro u bioskopima! Evo i KADA!

Film je sniman u koprodukciji svih šest zemalja bivše SFRJ!

Published

on

Nebesa neobična filmska alegorija sa elementima crne komedije svetsku premijeru je imala 5. avgusta na festivalu u Lokarnu (Švajcarska).

U pitanju je provokativna filmska priča koja se bavi izazovima hrišćanstva u post-socijalističkom društvu, ispričana u tri poglavlja, tokom tri dekade savremene istorije.

Kroz priče smeštene u 1993. 2001. i 2026. godinu, publika prati šest glavnih junaka čije su sudbine određene mnogim božjim čudima.

“Nebesa” su bila prikazana na domaćim festivalima tokom leta kao što je “Dunav film fest” u Smederevu, gde je imao zvaničnu srpsku premijeru, kao i na Festivalu filmske režije u Leskovcu (LIFFE).

Zanimljivo je da je ovo prvi srpski film koji je nastao kao koprodukcija svih šest zemalja bivše Jugoslavije: Srbije, Hrvatske, Slovenije, Severne Makedonije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine, uz podrsku “ARTE televizije”, nemačkog MDM fonda i Euroimage-a.

Film postavlja brojna pitanja, ali ne nudi jednostavne odgovore, već ostavlja gledaocu slobodu da o njima razmišlja i promišlja, analizira.

Kako navodi autor Dragojević, ovo je film koji se dopada i vernicima i ateistima, iz potpuno oprečnih razloga, što je i bila namera reditelja, da se razgovara o temi.

Srđan Dragojević, proslavljeni reditelj i scenarista filmova “Mi nismo anđeli”, “Lepa sela lepo gore”, “Parada” ili “Rane”, prethodni film je snimio 2014. godine – “Atomski zdesna”.

Trenutno je aktuelan sa neobičnom TV serijom “Kljun”, gde je bio jedan od scenarista.

Uloge u ovom nesvakidašnjem filmskom ostvarenju poverene su regionalnim i srpskim glumcima – Goranu Navojcu, Kseniji Marinković, Bojanu Navojcu, Nataši Marković, Neli Mihailović, maloj Sani Kostić, Milošu Samolovu, Srđanu Žiki Todoroviću, Raletu Milenkovicu, Nikoli Pejakoviću, Milošu Timotijeviću, Anđelki Prpić, Ani Mandić, Goranu Jevtiću.

Premijera ovog dugo očekivanog filma biće održana 17. novembra u bioskopima Cineplexx Galerija od 19h i Kombank Dvorani od 20 sati.

Pogledajte trejler za film NEBESA

BONUS VIDEO ŠOK! Da li će Komarac ubiti Višnju?

BONUS VIDEO 2 Crna svadba: Otkrivamo kako izgleda i ko je Baba Mikula!

 

Pratite nas i na društvenim mrežama INSTAGRAM,FACEBOOK i YOUTUBE

Izvor Film i TV, Tanjug, Telegraf

Advertisement