Connect with us

Domaće serije

CRNA SVADBA Konačno otkrivena PRAVA pozadina serije! Zaboravite SVE u šta ste do sada verovali!

Ovo je prava istina o seriji! Nijedna teorija nije bila TAČNA!

Published

on

Crna svadba  psihološki je triler Nemanje Ćipranića koji je počeo da da se emituje 23. oktobra subotom i nedeljom na Superstar TV, a nedelju dana kasnije i na RTS.

Priča počinje u malom mestu u Istočnoj Srbiji gde Mitar, inače miran i blag čovek, iznenada i na brutalan način ubija dvanaestoro svojih komšija. Pokušavajući da rasvetle motive zločina, Petar, pripadnik bezbednosne agencije i inspektori Tomić i Blagojević pozivaju Natašu, renomiranog psihologa, da kao sudski veštak utvrdi da li je Mitar psihički oboleo ili se iza zločina krije neki drugi motiv.

Uloge tumače: Uliks Fehmiu, Jelena Đokić, Nikola Kojo, Slavko Štimac, Toni Mihajlovski, Filip Đurić, Borka Tomović, Anastasija Đurović, Nebojša Milovanović, Ljiljana Blagojević

– Od inicijalne ideje do početka snimanja je prošlo više od dve godine, sam proces je bio jako dug iz prostog razloga što smo želeli da što bolje i preciznije postavimo scenario. Pored Strahinje Madžarevića i mene, u pisanju je učestvovao i Aca Radivojević kao saradnik na scenariju i supervizor, a potom i Boban Jevtić, tako da je scenario prošao više filtera do konačnog oblika, što je po meni krucijalno za dobar proizvod, u prilog tome ide činjenica da su neke epizode imale 19 ruku scenarija – kaže nenad Ćipranić.

– Istraživanje običaja i verovanja, ali i religijskog dela je takođe dugo trajalo i u tome nam je ogromnu pomoć pružio profesor Danijel Sinani, jedan od najvećih stručnjaka iz oblasti narodnih verovanja. Takođe i po pitanju drugih stvari kao što su isleđivanje, veštačenje i policijski protokoli imali smo pomoć konsultanata, a pre svih Dunje Simić i Aleksandra Karajovića.

– Snimanje se odvijalo pretežno u Beogradu, ali i u istočnoj Srbiji, u Boraču, Smederevu i drugim lokacijama, od kojih neke izgledaju potpuno nestvarno, a u šta će gledaoci moći da se uvere – dodaje Nenad Ćipranić.

CRNA SVADBA Istinita priča ili ne?

Katabaza-Crna-svadba

– Priča je inspirisana pre svega svetom i vremenom u kom živimo, gde se čitava civilizacija vraća životinjskim instinktima i potpunom gubitku bilo kakve empatije i ljudskosti, sebičluk, odnosno konformizam savremenog čoveka je osnovna inspiracija. Sam čin masakra je inspirisan zločinom koji se dogodio u Jabukovcu pre 14 godina, ali ta tragedija nam je samo bila polazna tačka iz pijeteta prema žrtvama i njihovim porodicama, nismo želeli da rekonstruišemo taj konkretan događaj.

Zanimljivo je da je za kratak vremenski period ovo drugi TV projekat koji govori o vlaškoj magiji.

– Veoma mi je drago da se otvaraju nove teme, kojih na ovim prostorima ima pregršt, ne bih poredio “Crnu svadbu” sa drugim projektima, jer prosto svaki projekat je priča za sebe i mislim da je važna stvar ohrabrivanje drugih autora da se bave neispričanim pričama. Inače, kada nešto voliš ništa nije teško, ni pisanje od dve godine, ni pripreme od skoro godinu dana ni snimanje od četiri meseca i postprodukcija od još godinu dana. Naravno i ekipa koja je sastavljena od velikih profesionalaca i divnih ljudi je doprinela tome na nema većih poteškoća – kaže reditelj, i dodaje:

– Bilo je momenata preispitivanja i samokritike, ali to je sve deo procesa i života. Na kraju sam veoma zahvalan na šansi koja nam je pružena i ponosan na ono o čemu će publika dati konačan sud.

Prvi put u svojoj karijeri Slavko Štimac tumači lik negativca Mitra Stojića.

– Kada čovek vidi Slavka vidi dobrotu otelotvorenu u čoveku, kada ga upozna, taj utisak se dodatno pojača. Upravo to i jeste razlog, koliko god to paradoksalno zvučalo, kao recimo granica između genijalnosti i ludila, Slavko je toliko dobar, da je moguće pomisliti da je zao, sem toga naravno uvek se trudim da pronađem rešenja koja nisu nuđena i probam nešto novo. U ovom konkretnom slučaju sa Slavkom to je pun pogodak, jer je on maestralan u ulozi Mitra – zaključuje reditelj.

Jelena Đokić tumači li kompleksne žene Nataše Janković, koja je ostvarena na svim poljima i profesionalno i privatno.

Crna-svadba-3-epizoda

– Ona je neko ko naizgled drži konce u rukama i vodi i usmerava svoj život. Međutim, vrlo brzo će joj se život preokrenuti i samu je učiniti marionetom. Inače, Uliks i ja smo prvi put bili partneri, verujem na obostrano zadovoljstvo. On je pre svega, veliki kavaljer i džentlmen i osim što mi je bilo prijatno ispred i iza kamere, naučila sam mnogo i o hlebu – priča glumica, i dodaje da joj na snimanju ništa nije bilo komplikovano za realizaciju.

– Snimanje je adrenalnski vatromet i u ma kakvim uslovima radili, postoji samo jedna želja da bude sto istinitije. Naravno da je bilo i prevruće i zagušljivo, ali to je moj posao i ja ga sa velikom radošću obavljam. Okej, bilo je neprijatno, zaista neprijatno kada nisam uspevala da pokrenem auto sa kvačilom. To mi je bilo komplikovano.

BONUS VIDEO Crna svadba: Otkrivamo kako izgleda i ko je Baba Mikula!

BONUS VIDEO UBICE MOG OCA 5: Otkrivamo sve tajne nove sezone

BONUS VIDEO Serija SUTON – Misteriozna krimi-drama od 8. novembra, ponedeljkom na kanalu FOX CRIME

Pratite nas i na društvenim mrežama INSTAGRAM,FACEBOOK i YOUTUBE

Izvor: filmitv.rs/Blic

Foto Promo

Advertisement