Connect with us

Domaće serije

CRNA SVADBA Otkrivamo: KO je CRNI VOJVODA? Da li je Mića ŽIV, ili…

Ili je nečastivi prešao u naslednika? Ako jeste – ko je on?

Published

on

Crna svadba ušla je u drugu polovinu emitovanja i polako ide ka velikom finalu. Naravno, prve sezone. Čime će se baviti druga sezona, to ćemo tek videti. Za to vreme, hajde da se pozabavimo onim što nam predstoji do završnice prvih 10 epizoda serije koja je u produkcijskom, scenarijskom i rediteljskom pogledu pomerila granice u proizvodnji domaćih TV serija.

Gradeći radnju i likove korak po korak, „Crna svadba„, nas je sa 5. i 6. epizodom napokon uvela u samo jezgro priče. Ukratko, na Zemlji se odvija borba dobra i zla. Đavo, u ovom slučaju, Crni Vojvoda, vodi svoju vojsku u borbi za slabe i nemoćne duše koje lagano osvaja i pretvara u svoje oficire. Činova u vojsci Crnog vojvode ima mnogo i svako ima određenu ulogu. Od snege demona zavisi i njegova pozicija u borbenim redovima. Tako smo videli da je Mitar običan vojnik čiji je zadatak da se dokopa Natašine ćerke. A zašto? To je jedno od mnogih pitanja na koja se moraju naći odgovori da bi se razumela „Crna svadba“.

Ipak, najvažnije je ono koje svi postavljaju, a ono glasi – Ko je Crni vojvoda? Pa, da vidimo, ko bi mogao da bude Vojvoda?

 

Crna svadba Ko je CRNI VOJVODA?

Vladimir?

Crna-svadba-Jadran-Malkovic-Jelena-Djokic-Vladimir

Mada je Vladimir bez mnogo sumnje apsolutno sumnjiv i zbog svojih sklonosti, polaganja računa čudnim likovima i neobičnog odnosa prema Nataši i njihovoj ćerki (bilo mu je veoma bitno da sazna da li je Ida u redu, verovatno zbog toga što je važno da devojčica ostane nepovređena) jasno je da Vladimir ne može biti Crni Vojvoda. Pre svega zbog toga što polaže računa, a Đavo nikome ne polaže račune. S te tačke, Vladimir u Vojvodinoj vojsci najviše može biti Kapetan. Istina, podjednako opasan čin, ali za našu priču – pogrešan trag.

Mića?

Crna svadba

Moguća i najverovatnija varijanta. Mića je nestao sa scene posle priče o masovnom ubistvu monaha 1976. godine. Moguće je da je avansovao u svetu demona te ga je nečastivi počastio svojim prisustvom, ali daleko od toga da smo sasvim sigurni da je baš Mića Crni Vojvoda. Jedan od razloga zašto nam je teško da poverujemo u to ( mada će se na kraju verovatno ispostaviti da jeste), nalazimo i u činjenici da Mića deli Mitrovu sudbinu. A to je poziv običnog vojnika. Nekoga čiji je zadatak da izvrši Đaovolovu volju. Zato, ipak, gajimo blagu sumnju da bi to mogao biti Mića.

Ida ?

Zašto se tolika koplja lome oko male Ide. Ok, nećemo vas navlačiti na pogrešan trag. Ida sigurno nije Đavo, ali je prema trenutnoj radnji sigurno neko kroz koga će se Đavo roditi. Mlada devica klasična je teza u većini sličnih priča koje se bave ovom tematikom. Kroz čistotu se rađa najveće zlo svih vremena. Ida je očigledno neko čija nevinost mnogo vredi. Zbog toga se Tihon trudi da je zaštiti, a Mitar da je se dočepa.

Petar?

Crna svadba Uliks Fehmiu

Petar Ćirić je čovek tužne sudbine. I mada su tužne sudbine magnet za sile zla, jedini demoni koji progone Petra su demoni prošlosti. On i dalje ne može da se pomiri sa činjenicom da je izgubio sina Bojana, a još veća misterija za ovog dokazanog policajca jeste razlog zbog kog se to dogodilo. Zašto se Bojan ubio? I zašto je izgovorio tu neobičnu reč sa kojom se Petar iznova sreće? Petar Vojvoda nije, osim ako nas scenarista zaista ne iznenadi i ne baci u trans. A sve je moguće…

Nataša?

Crna svadba (2)

Uz Miću, definitivno, naš prvi izbor. Nad Natašom je 1976. godine već rađen obred egzorcizma. Njenim venama teče Mićina i Teodorina krv. U njenom načinu života, navikama, osim u ljubavi prema ćerki, u vezi sa Natašom, zaista je tako malo toga čisto. Ona zna svoju tajnu i svoju prošlost. Koliko god se krila i bežala od nje u njoj odjekuju stope tame i prate je u korak. A hoće li im pobeći ili će nam se Vojvoda na kraju pojaviti kroz nju – saznaćemo u poslednje četiri epizode serije „Crna svadba“.

BONUS VIDEO Crna svadba: Otkrivamo kako izgleda i ko je Baba Mikula!

BONUS VIDEO UBICE MOG OCA: Otkrivamo sve tajne nove sezone

BONUS VIDEO UBRZANJE: Otkrivamo sve o JUŽNOM VETRU 2! Evo šta će biti sa Marašom i Sofijom!

BONUS VIDEO Serija SUTON – Misteriozna krimi-drama od 8. novembra, ponedeljkom na kanalu FOX CRIME

Pratite nas i na društvenim mrežama INSTAGRAM,FACEBOOK i YOUTUBE

Foto Printscreen

Advertisement