Connect with us

Intervjui

Crna svadba: Slavko Štimac otkriva ko je zapravo Mitar! Ovome se niko nije nadao!

Slavko Štimac u seriji “Crna svadba” igra ulogu opsednutog ubice, kojem upravljaju nečastive sile

Published

on

U seriji “Crna svadba” scenariste Strahinje Madžarevića i reditelja Nemanje Ćipranića, inače blag i miran čovek Mitar, koga tumači Slavko Štimac, u malom mestu Istočne Srbije iznenada i na brutalan način ubija 12 svojih komšija. Veliki glumac govorio je u intervjuu produkcijske kuće “Firefly” o svom liku, ali i o verovanjima, ritualima i njegovom stavu o sujeverju.

– Mitar je opsednut čovek, nije sav svoj, kome dođe crna minuta. Međutim, kasnije će se videti da je vojnik crne strane. Nije patološki tip koji je svesno krenuo da ubija druge ljude nego to potpuno bez ikakve emocije doživljava, kao poruku sa višeg mesta. On u dubini nema ništa protiv tih ljudi, ali je vođen tim mračnim silama, on je vojnik u službi mračne onostrane ekipe – kaže glumac, i opisuje kako izgleda biti opsednut demonom:

– Pokušao sam da nemam nikakvu emociju, da sve bude mehanički. A sama opsednutost je vrlo širok pojam koji može obuhvatiti sve što je negativno u nama, od ljubomore, mržnje, zavisti… svih biblijskih grehova.

Slavko Štimac: Neprijatelj je u nama

Crna-svadba-Slavko-Stimac-kao-Mitar2

Slavko Štimac kao Mitar u seriji „Crna svadba“

Na pitanje kolika je opasnost da mladi glumci pođu pogrešnim putem, Slavko kaže:

– Svi mi imamo svoje krize u životu i u mladosti neku vrstu identifikacije. Dakle, ako je mlad čovek toliko eksponiran, preti zaista realna opasnost da mu se ego malo poremeti i da taj identitet bude često pogrešan, ali to su krize koji neki ljudi prevaziđu, nekima se ni ne dese, ali imamo slučajeva kada se krene stranputicom pa čak i putem bez povratka. Teško je to razumeti dok se ne nađeš u sličnoj koži.

Glumac otkriva da nema nikakvo sujeverje:

– Možda kada sam bio jako mlad, pa gledaš kako stariji kažu: “Ne valja da ti crna mačka pređe put”, ali sećam se da sam to vrlo brzo razbio. Neko jako pametan mi je sve objasnio, da to nema veze sa mozgom.

Slavko kaže da je neprijatelj uvek u nama:

– Što kažu, sebe savladaj pa nećeš imati nikakvih problema. Mi stalno tražimo neprijatelje spolja, a ako sebe malo promenimo i ti naši neprijatelji ili oni za koje mislimo da su nam neprijatelji će se malo promeniti, to je poznata stvar.

BONUS VIDEO Crna svadba: Otkrivamo kako izgleda i ko je Baba Mikula!

BONUS VIDEO Serija SUTON – Misteriozna krimi-drama od 8. novembra, ponedeljkom na kanalu FOX CRIME

BONUS VIDEO Ubice mog oca 5: Otkrivamo sve tajne nove sezone

Pratite nas i na društvenim mrežama INSTAGRAM,FACEBOOK i YOUTUBE

Foto Promo / Printscreen

Advertisement