Connect with us

Strani film

MojONline filmski festival – PROSLAVA i JOŠ JEDNA TURA za početak i završnicu!

Published

on

MojONline filmski festival posvetio je poseban program reditelju Tomasu Vinterbergu. Ovaj omaž Vinterbergu započeo je “Proslavom” iz 1998. godine, a završiće se Još jednom turom iz 2020. godine.

MojONline film fest se održava na MojOFF platformi od 13. do 21. novembra, ljubitelji sedme umetnosti imaće priliku da pogledaju 35 filmskih ostvarenja i 2 serije.

Ostvarenje „Proslava“ Tomasa Vinterberga meša farsu i tragediju tako potpuno da gledaoca izaziva da uopšte odgovori i predstavlja mu jedno uznemirujuće iskustvo. Vinterbergov pristup snimanju posmatračima pripisuje osećaj kao da su oni deo radnje, te likovi i dešavanja postaju stvarni.

Vinterberg prikazuje priču koja razotkriva traume buržoazije i neprijatne porodične tajne na proslavi šezdesetog rođendana uz prisustvo velike grupe porodice i prijatelja, a publika će imati osećaj kao da je za istim stolom sa protagonistima. Ostvarenje „Proslava“ je 1998. godine odnelo nagradu žirija na filmskom festivalu u Kanu.

„Još jedna tura“, dobitnik OSKAR i BAFTA nagrade za najbolji inostrani film prikazuje odnos četiri prijatelja koji kroz eksperiment da u svakom trenutku održavaju konsantan nivo alkohola u krvi pokušavaju da poboljšaju svoje živote.

Nostalgični pogled na mladost, pronalaženje ljubavi, posvećenost i odnanost samo su neke od tema koje reditelj vešto provlači u ovoj drami. Vinterberg je za ovaj film rekao da „postoji velika potreba za nekontrolisanim – ali malo prostora za to danas“.

U selekciji programa od 18:30 časova, publika će moći da pogleda još 6 ostvarenja – OSKAROVCA „Minari“ korejskog reditelja Li Isaka Čunga, dva francuska ostvarenja „Zdravica“ i „France“, dve italijanske porodične drame „Sestre Makaluzo“ i „Veze“, kao i priču o legendarnoj ratnici i kraljici stepe „Tomiris“.

Moj ONline filmski festival dostupan je svim novim korisnicima MojOFF platforme uz pretplatu na GOLD mesečni paket po simboličnoj ceni od 1 RSD.

Filmovi će biti dostupni od naznačene satnice do kraja trajanja festivala. Sve informacije o satnici projekcija naći će se na zvaničnom sajtu mojoff.net, kao i na oficijalnoj Fejsbuk stranici platforme MojOnlineBioskop. MojOFF plaformu moguće je pratiti i na Instagram nalogu @moj_off.

Podsetimo, Online Filmski festival MojOFF nastao je prošle godine u martu kao projekat Kombank Dvorane, Cinegrand Big Rakovica, Vilinog grada i MCF Megakom filma, i kao prvi potpuno onlajn festival brojao je oko 200.000 gledalaca tokom Moj ONline festivala.

Pogledajte trejler za film “Još jedna tura”:

Izvor: MegaComFilm

Continue Reading
Advertisement