Connect with us

Domaće serije

OTKRIVAMO ko je Koštana iz serije “Nečista krv”! Njenog mlađeg brata svi obožavate (VIDEO)

Sestra i brat romske nacionalnosti osvojili su publiku u muzičkom takmičenju “Pinkove zvezdice”

Published

on

Serija “Nečista krv” iz vikenda u vikend opčinjava gledaoce. Radnju serije Voja Nanović, originalni scenarista, povezao je kao sublimaciju svih romana i pripovedaka Bore Stankovića u jednu porodičnu sagu zahvatajući period od 40 godina s kraja 19. veka. A u seriji se u poslednjim epizodama pojavila i Koštana.

Кroz tri generacije, “Nečista krv” pripoveda o finansijskom, moralnom i fizičkom propadanju jedne porodice. Radnja započinje sa Hadži Trifunom, Sofkinim dedom a završava se sa Sofkom, odnosno svi likovi iz Tašane, Parapute i ostalih dela, povezani su kroz tu jednu porodicu i ljude koji su živeli u Vranju.

Seriju zajedno sa Milutinom Petrovićem režira Goran Stanković, koji otkriva da su najteže našli ko će igrati Sofku i Koštanu.

– Što se tiče Koštane, tu je najveći izazov bio pronaći glumicu koja je romskog porekla, koja ume da igra, peva i glumi a da pritom ima 14-15 godina, koliko je i Borina Koštana u drami imala, a da je na sve to najveća lepotica. U tom procesu ili bismo nailazili na ostvarene glumice koje umeju divno da pevaju i igraju, ali su bile znatno starije, ili je neki drugi element uvek falio.

– Najzad smo se odlučili za Marinu Stanković, koja je imala sve elemente koji su bili potrebni za ulogu, sem što nikada ranije nije glumila. Ispostavilo se da je Marina veliki talenat za glumu i da je uspela uz ozbiljne pripreme i rad da ostvari jednu upečatljivu i iznijansiranu ulogu i pruži verziju Koštane koju do sada nismo imali prilike nigdde da vidimo.

Marina Stanković nije ime nepoznato široj javnosti, jer se takmičila u “Pinkovim zvezdicama” i rođena je sestra pobednika ovog takmičenja Ljube Stankovića. Ona će, kako otkriva Stanković, u ekranizaciji dela Bore Stankovića otpevati nekoliko numera.

– Pesma koju Koštana peva u trejleru za seriju je samo jedna od pesama koju je Aleksandar Ranđelović komponovao i koju ćete čuti kroz seriju – objašnjava reditelj serije “Jutro će promeniti sve”.

Pratite nas i na društvenim mrežama INSTAGRAM,FACEBOOK i YOUTUBE

Foto Printscreen Instagram

Izvor filmitv.rs / Kurir

Advertisement