Connect with us

Top Story

OTKRIVAMO Ko je glumac koji igra Dritona u seriji “Besa 2” i Arnauta u “Nečistoj krvi”

Published

on

Bekim Fehmiu, Faruk Begoli ili Enver Petrovci velike su glumačke zvezde u bivšoj Jugoslavije poreklom sa Kosova, a novu generaciju darovitih dramskih umetnika predvodi Florist Bajgora (Besa 2).

Momka rođenog u Prištini trenutno možemo da gledamo u dve domaće hit serije – “Besa” i “Nečista krv”. U “Besi 2” igra glavnog negativca Dritona Berišu, a u “Nečistoj krvi” Arnauta Jusufa. Mladi glumac ima 26 godina, ne govori srpski jezik, ali je dobio pohvale i od publike i kritike za svoje role i upečatljivu glumu.

Driton Berisa Florist Bajgora Besa 2

U seriji „Nečista krv“

– Umetnički mikrosvet Beograd-Priština savršeno funkcioniše decenijama, počevši od Faruka Begolija do Envera Petrovcija. Oni su glumili u Srbiji, a posao umetnika je i da zbližava ljude. Najveći izazov je bio da smo morali da steknemo poverenje kod glumaca sa Kosova. Morali smo da idemo u Prištinu da ih ubedimo da budu kriminalci u srpskoj seriji, što nije bilo nimalo lako. Dobili smo trenutno tri najveće zvezde sa Kosova, sa Arbenom Bajraktarajem na čelu, koji igra od početka – rekao je kreator “Bese” Igor Stoimenov.

Pratite nas i na društvenim mrežama INSTAGRAM,FACEBOOK i YOUTUBE

Foto Promo Adrenalin / This and That

Izvor Kurir

Advertisement