Connect with us

Domaće serije

“Azbuka našeg života” stiže na TV Prva! SAZNAJ kada ćemo je gledati

Serija koja je oduševila publiku na kanalu Superstar počinje život na nacionalnoj televiziji

Published

on

Dugo najavljivana serija autorke i rediteljke Jelene Bajić Jočić – “Azbuka našeg života”, koja je nastala u produkciji “Telekoma Srbije” i “Contrast studios-a”, stiže na TV Prva.

Prema motivima romana “Azbuka mog života” i “Muška azbuka”, poznate srpske književnice Mirjane Bobić Mojsilović, nastao je scenario za savremenu dramsku seriju, koja će domaćoj publici ponuditi nov, samosvojan i zanimljiv igrani sadržaj, koji se, u žanrovskom smislu, u potpunosti se razlikuje od celokupne tekuće produkcije na domaćoj medijskoj sceni.

U priči u kojoj je težište stavljeno na muško-ženske odnose, koji su najčešća inspiracija i tema nadahnutog književnog stvaralaštava Mirjane Bobić Mojsilović, “Azbuka našeg života” biće karakteristična po originalnom i inovativnom pristupu u umetničkoj naraciji i rediteljskom postupku Jelene Bajić Jočić, kreatora i rediteljke ove serije, koja se režijom igranog filma i TV trilogije Led, kao i TV serije Psi laju vetar nosi, pozicionirala na značajno mesto u filmskom i televizijskom stvaralaštvu Srbije.

U središtu intrigantne, zabavne, opuštene, ali na momente i teške i tragikomične priče “Azbuka našeg života” je urbana beogradska porodica i bračni par Popović iza kojeg je dvadeset i pet godina zajedničkog života, u koji su, iz mladalačke zanesenosti i strasti, ušli nošeni studentskom ljubavlju, željni boljeg sutra i uspeha u trivijalnom društvu u kojem je sve dozvoljeno da bi se došlo do statusa, karijere i novca.

Ipak, četvrt veka kasnije, nakon što su stekli sva materijalna dobra, dok im se deca školuju i šetaju po Ibici i Londonu, ova naizgled idealna porodica, počinje da se raspada. Vesna i Uroš tada shvataju da su u borbi za materijalno – izgubili sebe. Takvi, poraženi i posramljeni, bežeći od realnosti, tumaraju kroz ljubavne avanture, prevare, laži, samoću, grižu savesti i krizu sopstvenih identiteta.

Glavne uloge igraju Aleksandra Janković, Jadran Malkovič, Isidora Simijonović, Nebojša Milovanović, Anđelka Prpić, Anastasia Mandić, Nedeljko Bajić, Miona Marković, Jovana Stipić, Katarina Gojković, Tihomir Stanić, Milena Pavlović, Milan Čučilović, Nela Mihailović, Miloš Đorđević, Damjan Kecojević, Đorđe Mišina, Hana Beštić, Đorđe Živadinović, Danina Jeftić, Iva Štrljić i drugi, dok će se, kao specijalni gosti pojaviti Aljoša Vučković, Radoš Bajić, Igor Lazić poznatiji kao Niggor, kao i sama autorka romana po kojima serija nastaje – Mirjana Bobić Mojsilović.

Serija “Azbuka našeg života” emitovaće se od 10. januara, svakog ponedeljka u 21.45 na TV Prva.

Pratite nas i na društvenim mrežama INSTAGRAM,FACEBOOK i YOUTUBE

Foto Contrast studios

Advertisement