Connect with us

Domaći film

Film “Pukotina u ledu”: Snima se SRPSKA “Pepeljuga”! Oduševićete se kada čujete ko igra glavnu ulogu

Za režiju i scenario je zadužena Maja Miloš, koja potpisuje nagrađivani „Klip“

Published

on

Pukotina-u-ledu

Rediteljka i scenaristkinja Maja Miloš počela je u Beogradu snimanje svog novog filma “Pukotina u ledu”.

Nakon nagrađivanog “Klipa”, koji je bio posvećen mladima, njena glavna junakinja je Pepeljuga koja živi u Srbiji. Snimanje filma će trajati 35 dana na lokacijama u Beogradu, Novom Sadu, na Divčibarama i u Crnoj Gori. Maja ponovo sarađuje s Jovanom Stojiljković (Marija), a glavne uloge tumače i Marko Grabež, Anđela Jovanović, Nataša Ninković, Ljubomir Bandović, Barbara Nola, Goran Navojec i Dejan Aćimović.

Marija je klizačica koja sa svojim ocem, kamiondžijom, živi na obodu Beograda. Skrhana bolom zbog majčine smrti pre tri godine, Marija ne može da ispolji svoju usplamtelu seksualnost. Doživljava je kao svoju veliku tajnu koja je mori i zbog koje se oseća bezvredno.

Marijin otac zbližava se sa ženom koja se kod njih doseljava sa svoje dve ćerke. Marija podržava svog oca, ali shvata da ne može da veruje svojoj novoj maćehi. Zbog finansijskih problema, srpska Pepeljuga je primorana da zarađuje još novca za svoju porodicu. Hoće da zaštiti svog oca tako što krije svoje poslove koji je uvode u svet u kome su žene seksualno eksploatisane.

Podrucje-bez-signala-jovana-stojiljkovic

Jovana Stojiljković

Marija više ne može da se poverava svom ocu. Maćeha počinje da dobija nastupe gneva, koji prerastaju u fizičko nasilje. Marija mora da napusti umetničko klizanje. Oseća se zarobljenom. Međutim, ljubav jednog od najpoželjnijih mladih biznismena daje joj snagu da prihvati samu sebe i svoju seksualnost.

– Izabrala sam narativne motive “Pepeljuge”, jer sama srž ove bajke stare više od 2.000 godina devojčice uči da žena postaje princeza kad prigrli svoju seksualnost. Kroz istoriju su interpretacije “Pepeljuge” postajale sve više seksističke, a uloga princa tumači se kao uloga muškarca koji rešava njene probleme, dok, zapravo, njegova ljubav prema njoj daje joj snagu da prihvati svoju seksualnost. Upravo zato se film završava osnovnom sekvencom u kojoj se dotad košmarni motivi reinterpretiraju i treba da pokažu njen osećaj unutrašnjeg spokoja, koji i jeste glavni cilj njenog unutrašnjeg putovanja, ne bogatstvo. “Pukotina u ledu”, iznad svega, istražuje ljubav u jednom surovom okruženju i moć ljubavi da nam pomogne da otkrijemo i prihvatimo sami sebe – poručuje rediteljka Maja Miloš.

Iza filma, kao glavni producenti, stoje Jelena Mitrović i Srdan Golubović iz “Baš-Čelika”, a projekat je podržao Filmski centar Srbije.

Pratite nas i na društvenim mrežama INSTAGRAM,FACEBOOK i YOUTUBE

Foto Promo

Izvor Kurir

Continue Reading
Advertisement