Connect with us

Domaće serije

AZBUKA NAŠEG ŽIVOTA: Evo kada STIŽE 2. SEZONA i da li će se Vesna i Uroš POMIRITI

Kreatorka i rediteljka Jelena Bajić Jočić otkriva da će od druge sezone možda napraviti film

Published

on

Azbuka-naseg-zivota-2-sezona-Jadran-Malkovic-Aleksandra-Jankovic

Serija “Azbuka našeg života” završena je na kanalu Superstar, dok će se sa njenim junacima gledaoci na TV Prva (ponedeljkom u 21.45) družiti još pet nedelja. Ako je suditi prema reakcijama publike, bila je ovo nesvakidašnja TV priča u kojoj su se mnogi prepoznali, a neke je čak navela da preispitaju svoje živote. Кada sumira utiske, kreatorka i rediteljka Jelena Bajić Jočić kaže da je serija ispunila njena očekivanja.

– Zadovoljna sam reakcijama publike. Postigli smo upravo ono što smo želeli, a to je da napravimo jednu čestitu, zanimljivu, nesvakidašnju, naizgled običnu priču posmatranu iz nove vizure, na jedan drugačiji način. Ponudili smo publici iskren, prijatan, savremen, lagan, a suštinski dubok sadržaj koji navodi na preispitivanja i nova lica koja nisu toliko zastupljena u domaćem igranom program. I gledaoci su odreagovali na to, vezali se za likove i priču, zavoleli ih i prihvatili – rekla je za “TV novosti” Jelena Bajić Jočić.

Zbog velikog uspeha i na zahtev gledalaca, “Azbuka našeg života” dobiće drugu sezonu:

– Naši junaci, koje je Mirjana izmaštala, a mi im kroz ovu seriju udahnuli živote, nastavljaju da žive i da ispunjavaju svoje sudbine. Tokovi njihovih sudbina su nešto što sada kreiramo. Dakle, oni se neće vrteti u začaranom krugu iste priče, oni idu dalje u svoje živote. Šta će se sve na tim putovanjima dešavati i kakve posledice će tok sudbine imati na njih je nešto čime se mi sada bavimo. Veoma je inspirativno i zabavno, ali nimalo lako, jer ipak smo sami sebi zadali ozbiljan zadatak. Ne smemo razočarati publiku, moramo biti još bolji – kaže Jelena, koja otkriva da će u drugoj sezoni koristiti još jedan Mirjanin roman.

Azbuka-naseg-zivota-2-sezona-Jelena-Bajic-Jocic

Kreatorka i rediteljka Jelena Bajić Jočić

– U pitanju je jedna veoma značajna i donekle zapostavljena tema, koja mene već dugi niz godina zanima i kojom se bavim, a Mirjana je divno obradila u jednom od svojih romana. Tako da smo odlučili da taj motiv, kao centralnu temu tretiramo u nastavku druge sezone. Кada dođe vreme, objavićemo koja je to tema i koji roman je u pitanju.

Snimanje druge sezone trebalo bi da počne tokom oktobra i trajaće do kraja januara 2023. Nastavak će biti u jesenjem i zimskom ambijentu. O terminima emitovanja odlučiće Telekom Srbija, producent serije, ali Jelena veruje da će biti u sezoni jesen-zima 2023. godine.

– Nastavljamo tamo gde smo stali, ali biće određene vremenske elipse od nekoliko meseci. Imaćemo pojačanje u vidu jedne značajne muške uloge. Vesna i Uroš će negovati svoj odnos i ljubav na jedna poseban način, Ana će se naći u okolnostima na koje nije spremna, Marta i Luka će u krucijalnim trenucima biti oslonac roditeljima, Sunčica i Lidija će imati svoje životne tokove, Relja i Sara… Pa, videćete – otkriva Jelena.

Gledaocima se mnogo dopao odnos između Vesne i njenih prijateljica Sunčice i Lidije, zbog čega je serija dobila i epitet srpski “Seks i grad”. U nastavku serije ovaj trio dobiće veći prostor.

– Lično, jako volim taj fenomenalni trio. Predivne su! Mi vrlo malo iz ovih 10 epizoda znamo o Sunčici i Lidiji. U nastavku ćemo saznati više o njima, njihovoj prošlosti ali i snovima, neostvarenim životnim željama. Takođe, daćemo im zanimljive linije njihovih sudbina, time će ti likovi dobiti još više životnosti.

Na pitanje da li Vesna i Uroš zaslužuju drugu šansu, Jelena odgovara:

– Verujem u pokajanje, da čovek može da se vrati na pravi put. Svi pravimo greške, a oproštaj je jedna od najuzvišenijih duhovnih procesa, tako da verujem da je druga šansa moguća za sve parove koji su doživeli slične sudbine. Ipak, da li će Vesna i Uroš dobiti drugu šansu i da li će oprostiti jedno drugom, ostaje da vidimo u drugoj sezoni.

Pratite nas i na društvenim mrežama INSTAGRAM,FACEBOOK i YOUTUBE

Foto Miša Obradović

Izvor TV novosti

Advertisement