Connect with us

Domaće serije

IGRA SUDBINE Otkrivamo: Nada i Strahinja će MORATI da se RAZVEDU! A evo KO je Nadin budući MUŽ!

Nije Zaviša, već… Šokiraćete se kada čujete!

Published

on

Igra sudbine Nada Strahinja (3)

Strahinja i Nada uz Milu i Aleksu tokom prethodne dve godine, sasvim zasluženo, izborili su se za najvoljeniji domaći TV par. Ovaj status su na kraju i potvrdili nagradom za najdraži par prošle godine što samo svedoči o njihovoj popularnosti. Međutim, treća sezona nije ih poštedela. Čak suprotno. Baš oni našli su se na najvećem udaru scenariste, koji je odlučio da novi nastavak bude zemljotres koji će seriju „Igra sudbine“ protresti iz temelja i učiniti da nova priča zaista bude nova priča.

Spas Nadi i Strahinji nije donela čak ni sirota Ruža, njihovo dete koje će očigledno završiti u procepu između oca i majke, a najverovatnije će se na kraju naći u Tićinom i Pančetinom zagrljaju, jedinoj sigurnoj luci pred burom koja preti da potopi brod ljubavi njenih roditelja.

A da li će to zaista biti tako? Hoće li Nada i Strahinja zaista poći svako svojim putem? Da li će se najvoljeniji par, na kraju, ipak, razvesti?

Nažalost, za sve ljubitelje serije „Igra sudbine“ imamo tužne vesti. Svi su izgledi da je razvod ipak Nadina i Strahinjina sudbina. A pojasnićemo i zašto.

Serija „Igra sudbine“ kao što znamo TV adaptacija je latinoameričke serije „Nuevo Rico, Nuevo Pobre„. Uprkos tome što je Žarko Jokanović adaptirao domaću verziju i kod nekih linija radnje donekle odstupio od originalnog scenarija, kako je „Igra sudbine“ rađena po licenci, ta licenca podrazumeva nešto što se zove „biblija„. Ukratko, biblija je kostur radnje, odnosno najvažnijih dešavanja iliti tok radnje koji se mora ispoštovati od početka do kraja ili se u suprotnom dolazi u zakonske probleme, jer je originalna serija neovlašćeno izmenjena. Upravo zbog toga Luka i Una nisu mogli ostati zajedno, jer u originalu njih dvoje ne ostaju zajedno. Međutim, ni Strahinja i Nada ne ostaju zajedno, već po bibliji u vezi, pa i u braku na kraju ostaju Luka i Nada – verovali ili ne.

Iako je do sada u seriji bili povremenih odstupanja od trase koju je zadao original, činjenica je da se voz „Igre sudbine“ uvek vraćao na šine koje je postavila originalna serija. A to je i jedini način, jer bi sve drugo bilo nezakonito i produkciju bi skupo koštalo. Da pojasnimo – kraj mora biti identičan originalu, a sve što se u međuvremenu bude događalo nije toliko važno.

Još jedna važna stavka koja govori u prilog tome da se Žarko Jokanović veoma oprezno drži zakonskih okvira jeste i činjenica da je u domaću seriju ubačen niz uloga i likova koji služe da dižu prašinu i prave šou poput Dijane Erski koju je tumačila Iva Štrljić, iliti Jamezdina, ali kada malo detaljnije analizirate, to su likovi koji nisu imali apsolutno nikakav uticaj na tok radnje. Dakle, ni na koji način nisu promenili glavnu priču. Zabavili su nas za sve pare, ali to je njihov maksimalan domet kada je reč o uplivu u buduća dešavanja u seriji. To su likovi koji u originalnoj seriji ne postoje.

Zbog svega ovoga, zaključak je, na razočaranje mnogih, to da Strahinja i Nada neće ostati zajedno. Takođe, Luka ne bi smeo da završi ni sa Zvrkom, a Nada je jedina koja bi po svim pravilima morala da bude njegova buduća supruga.

Pratite nas i na društvenim mrežama INSTAGRAM,FACEBOOK i YOUTUBE

Foto IMDb

Izvor Film i TV

Advertisement