Connect with us

Emisije

SKANDAL! Rusija IZBAČENA iz takmičenja EVROVIZIJA! Evo koje ZEMLJE su TRAŽILE njeno IZUZEĆE

Published

on

Evrovizija-2022-Rusija

Organizatori muzičkog takmičenja Evrovizija 2022 su objavili da se Rusija neće takmičiti na ovogodišnjoj manifestaciji u Torinu. Oni su izdali saopštenje u kom objašnjavaju razloge takve odluke.

Zbog velike osude Norveške, Finske i Estonije koje su tražile da se Rusija izbaci sa takmičenja, EBU (The European Broadcasting Union) donela je odluku koja je poništila njihove prethodne izjave da će se Rusija takmičiti na Evroviziji.

– Ova odluka odražava zabrinutost da će uključivanje Rusije u ovogodišnje takmičenje dovesti do zaoštravanja sukoba. Pre nego što su doneli odluku, EBU je konsultovao sve svoje članove.

– Ostajemo verni našem cilju da štitimo kulturne vrednosti koje promovišu razmenu razumevanja te spajuju publiku iz svih delova Evrope i slave različitost kroz muziku – stoji u saopštenju, između ostalog.

EBU je u prethodnom periodu rekao da Rusija neće biti izbačena iz takmičenja s obzirom na to da je Evrovizija apolitični, kulturni događaj. Međutim, shvatanje da su mnoge evropske zemlje zabrinute zbog napada na Ukrajinu, smatrali su da je najbolje Rusiju isključiti iz tačkmičenja.

Inače, Rusija još uvek nije odličila o svom predstvniku u Torinu, a sudeći po najnovijim informacijama ni neće.

Prvo je za ukrajinskog predstavnika za Evroviziju 2022. u Torinu izabrana pevačica Alina Paš, ali je morala da se povuče s takmičenja nakon što je prošla temeljno ispitivanje zbog izveštaja da je posetila Krim, koji je Rusija okupirala 2015. godine. Paš je bila odabrana da predstavlja Ukrajinu na takmičenju sa pesmom “Shadows of Foreign Ancestors”.

Nakon toga, ukrajinska televizija UA:PBC, izabrala je novu pesmu, a reč je o pesmi „Stefania“, koju izvodi Kalush Orchestra.

Kalush Orchestra bili su drugoplasirani na ukrajinskom izboru za predstavnika na Evroviziji. Iako im je publika dala maksimalan broj bodova, žiri ih je stavio tek na treće mesto. Pesma „Stefania“ spaja tradicionalno pevanje i instrumente s modernim repom, a posvećena je majkama.

Pratite nas i na društvenim mrežama INSTAGRAM,FACEBOOK i YOUTUBE

Foto Printscreen / Instagram

Izvor Kurir

Continue Reading
Advertisement