Connect with us

Emisije

OGLASILI SE ORGANIZATORI EVROVIZIJA 2022: Evo da li će RUSIJI biti ZABRANJENO UČEŠĆE

Published

on

Evrovizija-Rusija

Organizatori prestižnog evropskog takmičenja Evrovizija 2022 saopštili su danas da očekuju da Rusija i Ukrajina nastupaju na ovogodišnjem takmičenju, bez obzira na trenutno ratno stanje koje je na snazi zbog sukoba ove dve zemlje.

Govoreći o ovogodišnjem takmičenju Pesma Evrovizije”, koje je planirano da se održi u maju, organizatori su tvrdili da je takmičenje “nepolitički kulturni događaj” i čini se da odbacuju nagoveštaje da bi napad Rusije na njenog suseda doveo do toga da zemlja bude zabranjena 2022.

Ovogodišnje 66. izdanje „Evrosonga“ trebalo bi da se održi u Torinu nakon što je italijanski rok bend Maneskin trijumfovao na prošlogodišnjem takmičenju.

Ova vest objavljena je nakon što su Evropska unija i drugi osudili rusku invaziju i obećali oštre sankcije za udar na Kremlj.

– Pesma Evrovizije je nepolitički kulturni događaj koji ujedinjuje nacije i slavi različitost kroz muziku – navodi se u saopštenju sa takmičenja koje organizuje Evropska radiodifuzna unija (EBU).

– Članovi javnih emitera EBU-a u Rusiji i Ukrajini su se obavezali da će učestvovati na ovogodišnjem događaju u Torinu i trenutno planiramo da poželimo dobrodošlicu umetnicima iz obe zemlje da nastupe u maju. Naravno da ćemo nastaviti da pažljivo pratimo situaciju – navodi se dalje.

Organizatori Evrovizije oglasili su se nakon polemike koja je pokrenuta na društvenim mrežama i hiljade komentara kojima se sugeriše da se Rusiji zabrani učešće.

POSLUŠAJTE PESMU UKRAJINE KOJOJ PREDVIĐAJU POBEDU – KLIKNI OVDE

Pratite nas i na društvenim mrežama INSTAGRAM,FACEBOOK i YOUTUBE

Foto Promo Eurovision.tv

Advertisement