Connect with us

Strane serije

DOSIJE X dobija NASTAVAK! Nove epizode bez MOLDERA i SKALI? Evo KO će ih zameniti!

Stiže li nova sezona ili nova serija?

Published

on

Dosije X

Dosije X jedna je od kultnih serija 90ih godina prošlog veka koja je učinila da se zaista zapitamo da li je istina zaista tamo negde. Iako Molder i Skali možda neće učestvovati, najnovija ekskluziva Giant Freakin Robot iz njihovog pouzdanog i proverenog izvora kaže da je nova serija „Dosije X“ trenutno u razvoju.

Detalji su još uvek šturi, a serija je očigledno u vrlo ranoj fazi razvoja. Čini se da je malo verovatno da će se glavni glumci Dejvid Duhovni i Džilijan Anderson vratiti, iako je Duhovni nedavno izjavio da „nema ništa protiv ako Kris Karter to bude hteo“.

Ali, s obzirom na novi talas sadržaja koji ovih dana gađa pre svega strimere, verovatnije je pokretanje sasvim nove serije s istim nazivom, ili nešto što bi trebalo da bude nastavak.

Kako prenosi Giant Freakin Robot, više detalja znaće se uskoro.

Tog 10. septembra 1993. godine svet je prvi put čuo jezivi intro serije Dosije iks – koji i mnoge i dalje proganja – ubrzo upoznavši i slavni duo.

Ukoliko nikada niste čuli za jednu od najpoznatijih televizijskih serija svih vremena, priča prati dvoje FBI agenata i njihovo istraživanje slučajeva kojima više niko ne želi da se bavi.

Da, Molder i Skali su uvek bili u potrazi za nekom mračnom tajnom, čudovištem koje se mora zaustaviti. A tame je mnogo…

Molder veruje u postojanje vanzemaljaca i paranormalnog, a Skali baš i ne – ona je tu da analizira njegove postupke i nađe racionalno objašnjenje.

Međutim, njihove avanture joj posle nekog vremena poljuljaju stavove. Država i razni sumnjivi sindikati i tipovi – među kojima ima ozbiljnih zavisnika od nikotina – za to vreme, naravno, žele da spreče da se sazna da vanzemaljci postoje. Njih dvoje, naravno, u međuvremenu postanu prijatelji, a i nešto više.

Autor serije je producent Kris Karter.

Međutim, početak nije bio lak – Foks je prvu ideju za Dosije iks odbio.

Vratio se posle nekoliko nedelja i dobio dozvolu da snimi pilot epizodu.

Glumci Dejvid Duhovni i Gilijan Anderson su potom izabrani na audicijama za uloge Moldera i Skali – oboma su donele preokret u karijeri.

„Molder i Skali su nastali u mojoj glavi. Oni su dihotomija. Jednaki delovi moje želje da verujem u nešto i moje nemogućnosti da verujem u to“, izjavio je on jednom.

„Moj skepticizam i moja vera“, dodao je.

Kako kaže, zbog toga je pisanje likova bilo veoma lako.

„Želim, poput mnogih ljudi, da budem svedok paranormalnog fenomena. A u isto vreme ne želim da prihvatim, već da ispitam.

„Mislim da su ti likovi i ti glasovi nastali iz te dualnosti“, navodi.

Nekoliko prethodnih ostvarenja je znatno inspirisalo seriju.

Pre svega, Tvin Piks, zbog mešanja drame i ironije, ali i neka mračnija ostvarenja poput Zone sumrakaAlfred Hičkok predstavlja i Kolčak: Noćna uhoda.

Tokom prvih sezona broj gledalaca je neprestano rastao – brojke nisu bile ogromne, ali je stekla prilično verne fanove, da bi u petoj bila među najgledanijim.

Tu je počeo pad gledanosti, a Duhovni posle sedme sezone napušta seriju.

Moldera su, na ekranu, tada oteli vanzemaljci.

Duhovni se ipak kratko pojavljivao u osmoj i devetoj sezoni, kada su uvedena dva nova agenta – Džon Dodžet i Monika Rajes.

Deveta i poslednja „originalna“ sezona završena je dvočasovnom epizodom Istina. Originalna serija emitovana je od 10. septembra 1993. do 19. maja 2002. na kanalu Foks – devet sezona i 202 epizode. Snimljena su i dva filma – jedan iz 1998. koji se nadovezuje na kraj pete sezone i jedan iz 2008. godine, Dosije Iks: Želim da verujem. Deseta i 11. sezona serije emitovane su 2016. i 2018. godine.

Pratite nas i na društvenim mrežama INSTAGRAM,FACEBOOK i YOUTUBE

Foto Promo FOX

Izvor Film i TV/B92/BBC

Continue Reading
Advertisement