Connect with us

Domaće serije

TAJNE VINOVE LOZE 2 Otkrivamo: Evo KO je STVARNO Džej Di i ZAŠTO želi da RAZVEDE Vuka i Jelenu!

Ne veruje u brak, venčanje i druge bajke!

Published

on

TAJNE VINOVE LOZE 2 Otkrivamo: Evo KO je STVARNO Džej Di i ZAŠTO želi da RAZVEDE Vuka i Jelenu!

Glumica Vanja Milačić srpska je pozorišna, filmska i televizijska glumica, rođena u Podgorici, koja je glumu diplomirala na Fakultetu dramskih umetnosti na Cetinju u klasi profesora Branislava Mićunovića. Njenu karijeru obeležile su mnogobrojne pozorišne role, a poslednja kojom je oduševila domaću publiku jeste uloga Nadežde Petrović u monodrami „Nenapisana pisma“ u produkciji Gradskog pozorišta Čačak. Priču o Nadeždi Petrović Vanja je opisala kao emotivan vrtlog divljenja, nelagode i strahopoštovanja.

Kada je reč o biografiji i velikim ulogama koje je ostvarila pred kamerama samo neki od naslova su „Vratiće se rode„, „Nepobedivo srce„, „Samac u braku„, „Moj rođak sa sela„, a ovom nizu stalno dodaje nove. Jedna od poslednjih je i uloga strah i trepet advokatice Jelene Dapčević iliti Džej Di u seriji „Tajne vinove loze“ koju pratimo radnim danima na kanalu Superstar od 21.00 i na RTS 1 od 20.00 sa pet epizoda kašnjenja.

Jelena važi za najbolju advokaticu za razvode u Evropi, a spisku debelo naplaćenih razvoda sada će dodati i Jelenin i Vukov. I to taman kada je Vuk Tomović pomislio da će lagano proći i konačno dobiti priliku za srećan život sa Verom. Jelenina filozofija staje u jednostavno pitanje – zašto bi?

Ono što je zanimljivo jeste to da ni glumica Vanja Milačić nije veliki zagovornik braka. Od reditelja Jagoša Markovića kog smatra svojom najvećom ljubavlju razvela se 2006, a iz dugogodišnje srećne veze sa advokatom Božom Prelevićem ima dvoje dece, sina i ćerku.

– Moj suprug i ja ne uspevamo ni rečenicu jedno drugome da završimo, a kamoli negde da odemo. Boža i ja se nismo venčali, niti ćemo ikada, ni građanski ni crkveno. Ja verujem u ljubav, a ne u brak – istakla je ona u jednom intervjuu.

Vanja je svojevremeno u jednom intervjuu ispričala i da je imala teško detinjstvo, te da je samo maštala o tome da preživi.

– Ja nisam imala baš tako bajkovito detinjstvo. Naprotiv, imala sam baš teško detinjstvo, dosta turbulentno i siromašno. Nikad nisam maštala o bajkama niti, kao sve devojčice, o venčanjima, venčanicama i udajama. Ja sam maštala da preživim – istakla je Vanja u „Exkluzivu“, a slične poglede na svet delila je i junakinja njene monodrame Nadežda Petrović.

– Komad se bavi intimnim i emotivnim delom ličnosti Nadežde Petrović. Kroz jednu intimnu i veoma ličnu priču, formiranu u pisma umetničkom i životnom prijatelju Ivanu Meštroviću, prolazimo kroz ceo važan deo života jednog umetnika koji je ostavio veliku umetničku i ljudsku zaostavštinu u našim životima. Nadežda Petrović je velika istorijska i umetnička vrednost, prva žena borac za ljudska prava, prva žena koja je odabrala da se ne uda i ne živi tradicionalni sinopsis koji je tada važio za svaku mladu zenu u Srbiji, žena sa stavom i jasnim mišljenjem, velika slikarka i narodni heroj. Ispod svega toga živela je lojalna ćerka, sestra, odan prijatelj, osetljiv umetnički senzibilitet i velik dar koji je trebalo negovati u surovim okolnostima muškog sveta – poručuje Vanja, dodajući da je mladima danas potrebno malo više Nadeždine hrabrosti.

– Generalno je deficit hrabrosti u današnjem socijalnom i umetnikom društvu. Strah je postao vladajući faktor kojim se manipuliše i kojim smo izmanipulisani. Dozvolili smo da budemo mali i sitni u očima bahatih i nekompetentnih neznalica. Onog trenutka kada je obrazovanje postalo nevredno smo ušli u doba kada veliki ljudi nemaju šansu da prežive.

Pratite nas i na društvenim mrežama INSTAGRAM,FACEBOOK i YOUTUBE

Foto Printskrin/Instagram/Prva Serija Tate

Izvor Film i TV/Blic/24Sedam

 

 

 

 

Advertisement