Connect with us

Domaće serije

Aleksandar Radojičić otkriva hoće li se nastaviti snimanje filma i serije KOŠARE! Kad je PREMIJERA?

Glumac otkriva u kojim serijama ga gledamo ove godine

Published

on

Aleksandar Radojičić Košare

Aleksandar Radojičić jedan je od mladih glumaca koji predstavljaju budućnost domaćeg glumišta. Iako za sobom već ima sijaset sjajnih uloga u pozorištu, ali i u serijama i filmovima, novi projekti tek predstoje. Radojičić je trenutno više okrenut ka pozorištu, ali ne zapostavlja ni svoju televizijsku karijeru. Tokom prošle godine gledali smo ga u „Dinastiji“ čiji je nastavak trenutno neizvesan. Novogodišnje praznike proveli smo uz „Čudne ljubavi„, a svi priželjkujemo nastavak serije „Beležnica profesora Miškovića„.

– Imam nekoliko velikih projekata u najavi za ovu godinu, a nova sezona „Beležnice“ upravo je ono što je sigurno i gde ću se sigurno pojaviti – poručio je glumac gostujući u emisiji „Kec na 11“ na K1 televiziji.

U razgovoru sa Boškom i Aleksandrom, Radojičić je otkrio i koja je sudbina filma „Košare„.

– Ovih dana obeležava se godišnjica bitke na Košarama. Od početka je svrha našeg filma bilo to da se podseti na one koji su žrtvovali svoje živote u tom sukobu. Zbog toga bi bilo dobro da se taj film, ipak, snimi. Balša Đogo kao autor i reditelj bori se svim srcem da do toga dođe i bilo bi sjajno da na kraju film bude snimljen – poručio je Radojičić, istakavši da je ovaj projekat i dalje na pauzi i da je snimljen samo deo na kom je ekipa počela da radi pre neke dve godine.

Kao zvanična godina premijere filma „Košare“ na sajtu IMDb navodi se 2023.

Reditelj Balša Đogo napisao je nedavno na Tviteru da je ministarka kulture Maja Gojković poslala dopis Filmskom centru Srbije u kome se navodi da on ne može biti zamenjen s mesta reditelja filma i serije „Košare“.

KOŠARE – koja je sudbina filma?

Producenti filma „Košare“ iz kuće „Omega production“ doneli su u avgustu 2020. odluku da otpuste Balšu Đoga sa mesta reditelja, kao i da se snimanje filma dodeli reditelju Miroslavu Lekiću.

Reditelj i scenarista Balša Đogo uputio je žalbu na tu odluku i istakao zahtev „da se isprave greške Filmskog centra Srbije i prekinu opstrukcije „Omega produkcije“ vezane za snimanje filma i serije „Košare“.

S obzirom da je Lekić član UO Filmskog centra Srbije, dogovoreno je da se najpre od Agencije za borbu protiv korupcije zatraži mišljenje da li u tom slučaju postoji sukob interesa, a da nakon toga producent i zvanično podnese molbu za promenu reditelja, o čemu će Upravni odbor tek tada moći da odlučuje.

Ministarstvo je u dopisu, koji je objavio Đogo, ukazalo da na sednici UO „nije razmatran izveštaj medijatora, niti je saslušan stav druge strane“ i navodi „da se može smatrati da bi razmatranje ovog pitanja i preduzimanje radnji bilo isključivo na inicijativu jedne strane i bez sagledavanja relevantnih činjenica“.

„Ugovor koji je zaključen 10.12.2020. godine između Omega production i reditelja Balše Đoga, zaključen je na osnovu Odluke o izboru projekata po konkursu za finansiranje projekata u kinematografiji za 2019, kojom je određeno da će projekat-film dobitnika sredstava-Omega production u režiji Balše Đoga biti finansijski podržan. Producentska kuća Omega production je samoinicijativno, bez odluke UO FCS izvršila zamenu režisera i zaključila novi ugovor sa rediteljem Miroslavom Lekićem, koji je ujedno i član UO FCS, kao i bez rešenja prethodnog pitanja o sukobu interesa od strane nadležnog organa. Sednica UO Filmskog centra Srbije održana je 25.11.2021, a ugovor producenta sa novim rediteljem zaključen je 20.10.2021. S obzirom da bi u konkretnoj situaciji mogla da nastane znatna materijalna šteta, jer ne postoji validna odluka UO o nastalim izmenama, u cilju sprečavanja nastanka štete ministarstvo ukazuje da bi preduzimanje bilo kakvih radnji od strane Omega production vezanih za projekat snimanja filma i TV serije Košare biće smatrane nezakonitim i ništavim, kao i odluke UO FCS po ovom pitanju“, piše Ministarstvo kulture.

Pratite nas i na društvenim mrežama INSTAGRAM,FACEBOOK i YOUTUBE

Foto Printskrin

Izvor Film i TV/Kec na 11/K1

 

Advertisement