Connect with us

Domaće serije

Snežana Savić OTKRILA: Ova uloga je KRUNA moje karijere! ŠOK! Nije Donka iz serije IGRA SUDBINE!

Evo o kojoj ulozi je reč

Published

on

Snežana Savić zablistala je u brojnim ulogama, a veliku pažnju je privukla Jovankom Broz u seriji „Jovanka Broz i tajne službe“.

Poznata glumica je u intervjuu za „Dnevni Avaz“ navela da je zadovoljna što je igrala suprugu Josipa Broza Tita.

– Za sada je to kruna moje karijere. To je žena koja je obeležila jednu epohu. Zahtevna je uloga, ima mnogo i Jovankinih savremenika, živih svedoka njenog vremena u kome je ona bila prva dama. Bila je zanimljiva i kao žena i kao vrlo jaka ličnost, ne samo kao pratilja svog supruga. Ona je i sama bila učesnik NOB-a, imala je čin u vojsci, bila je oficir, major. I sama je bila vrlo zaslužna za poziciju u kojoj se našla – rekla je Snežana Savić.

Glumica je potom ispričala kako se pripremala za ulogu.

–  Imala sam malo šturih podataka s Jutjuba, malo njenih intervjua… Noćima sam slušala Jovankin glas, način kako je govorila, njenu dikciju, intonaciju, pokušavajući što vernije dočarati nju kao ličnost – i vokalno i interpretativno. S obzirom na to da sam muzikalna, to mi nije bilo teško. Dešavalo mi se da mnogi misle da to govori Jovanka, a ne ja… To su mi najveći komplimenti – rekla je Snežana Savić.

Glumica je navela da bi volela da dođe na Sarajevski Filmski Festival, a publiku u Bosni i Hercegovini pamti po lepom.

–  Pre rata sam vrlo često boravila u Sarajevu i uopšte u Bosni i Hercegovini. Prijem publike, taj mentalitet, kako su nas primali i koliko su nas voleli, darovali nam toplinu, beskrajno poštovanje i ljubav, nikad se ne zaboravljaju. Ja to nikad ne mogu zaboraviti – rekla je glumica.

Pratite nas i na društvenim mrežama INSTAGRAM,FACEBOOK i YOUTUBE

Foto Promo/IMDb/Prva/Aleksandar Krstović

Izvor Film i TV

Advertisement