Connect with us

TV

NIKADA GA NE BISTE PREPOZNALI! Evo kako je izgledao LJUBOMIR BANDOVIĆ na početku karijere

Ni njegovi najrođeniji ne bi znali o kom je reč

Published

on

Ljubomir-Bandovic-Juzni-vetar

Ljubomir Bandović je jedan od najcenjenijih glumaca današnjice i svakako jedan od najzaposlenijih. Danas su to glavne uloge u predstavama i filmovima, ali retko ko se seća njegovih početaka iz sad već davnih devedesetih.

Povodom jedne od repriza serije “Gore, dole”, u jednoj od epizodnih a njegovoj prvoj TV ulozi, Ljubomira Bandovića možemo da vidimo potpuno neprepoznatljivog. Toliko ne liči na sebe da su se pojedini našalili na internetu da čak i Bandović ne prepoznaje samog sebe.

Na slici je Bandović bez karakterstične brade i brkova, kao i sa dosta više kose – ipak je “Gore,  dole” snimana pre 26 godina. U seriji je glumio šefa nabavke u jednoj od epizoda ove poznate serije.

Ljubina slava će ipak doći nekih desetak godina kasnije, sa ulogama u serijama “Vratiće se rode” i “Gorki plodovi”, da bi nakon toga postao glavni glumac u mnogim predstavama i filmovima. O periodu devedesetih je ranije pričao u intervjuima, kako je morao da radi različite poslove kako bi imao dovoljno novca za život, poslove koji nisu uvek imali veze sa glumom.

Ljubomir-Bandovic-Gore-dole

Ljubomir Bandović u seriji „Gore, dole“

– Kad sam posle prve godine fakulteta dobio stipendiju Narodnog pozorišta, moj otac mi je dao 100 maraka i jasno rekao: “Sinko, za ne daj bože smo ti tu”. Onda shvatiš da moraš tih 100 maraka da razvučeš, a samo sobu preko puta faksa sam plaćao 75 maraka sa cimerom. Ostane ti 25 maraka da budeš mlad, da jedeš, da izađeš. Onda sam zasukao rukave i radio. Istovarao kafiće, radio kao obezbeđenje, u šanku, nije me bilo sramota ničega, osim da prosim i kradem.

– Mladi danas ne znaju ono što smo mi prošli i upoznali devedesetih godina, hteli to ili ne hteli, a to je imperativ življenja. Kad te satera u ćošak, nema veze koliko su ti nežne ruke i koliko si platio te patike koje ne bi da ukaljaš u nekom kanalu koji kopaš. Sve to postane irelevantno kad zakrče creva i kad ona koju voliš očekuje da je izvedeš na piće, a ti nemaš novac, nemaš ni od koga da pozajmiš, i onda moraš da se snalaziš – rekao je glumac u emisiji “Balkanskom ulicom”.

Pratite nas i na društvenim mrežama INSTAGRAM,FACEBOOK i YOUTUBE

Foto  Printscreen

Advertisement