Connect with us

Domaće serije

KALKANSKI KRUGOVI idu na PAUZU: Ništa od POVRATKA u ZABRAN i DRUGE SEZONE? A evo ZAŠTO!

Nastavak ipak sledeće godine?

Published

on

Kalkanski krugovi 2

Kalkanski krugovi su oduševili celu Srbiju sa prvom sezonom. Priča u kojoj su ispreplitani prošlost, grad, selo, mistika i surova realnost, na kraju prvog ciklusa ostavili su gledaoce bez daha. Ali i sa pitanjem na koje se odgovor čeka duže od godine. Kada ćemo gledati novu sezonu?

Iako je potvrda, pa čak i za naš portal, o tome da su nove epizode u planu i da bi uskoro trebalo da se počne sa snimanjima (o tome su u par navrata pričali i glumci i članovi produkcijskog tima), vesti o skorom početku snimanja još nema.

Serija koja je nastala u koprodukciji Telekoma Srbije i Firefly-a verovatno je i jedna od najupečatljivijih koje smo pratili tokom prethodnih godina.

Otvorenih pitanja ostalo je mnogo. Jedno od glavnih jeste veza dva sveta koja se susreću u čuvenom Zabranu i koja kreiraju prošlost, budućnost i komplikovane odnose porodica iz malog šumadijskog sela. Na korak bliže smo saznanju ko je baba Guba, kao i u kakvoj vezi su ona i Dejan Matić (Vojin Ćetković), kao i junakinja Svetlana koju u seriji tumači Nina Janković.

Trasa za narednu sezonu time je već dobro utabana. Kao što je to i sam scenarista Đorđe Milosavljević najavio, scenario za nastavak već je u pripremi. Međutim, mnogo je uslova zbog kojih, sada je već sasvim očigledno, novu sezonu najverovatnije nećemo dobiti, možda čak ni u prvoj polovini sledeće godine. A evo i zašto.

Prvi razlog je – čista logika.

Produkcija FireFly trenutno radi na seriji „Pad„.

Reč je o biografskoj drami inspirisanoj romanom o životnoj borbi našeg proslavljenog glumca Žarka LauševićaGodina prođe, dan nikada„.

Uz ovu seriju, iz FireFly produkcije najavljena je i druga sezona serije „Tajkun„, a u najavi je i nastavak „Crne svadbe„.

Vojin Ćetković, pak, glavna zvezda serije „Kalkanski krugovi“ trenutno radi na filmu „Bauk„. Nina Janković zauzeta je snimanjem šestog ciklusa serije „Ubice mog oca„.

Budući da se zna da je u Srbiji aktuelna hiperprodukcija, sam broj serija i preklapanje angažmana za „Kalkanske krugove“ i ne bi predstavljao veliki problem. Međutim, jedna druga stvar je ključna za ovu seriju, a budući da smo već „zagazili“ u jun, upravo ta činjenica mogla bi da bude i presudna za odlaganje početka snimanja za narednu godinu.

I tu dolazimo do drugog razloga, zbog kog sumnjamo da će snimanje druge sezone „Kalkanskih krugova“ početi ove godine

Vizuelno, „Kalkanske krugove“ odlikuje zelenilo Šumadije. Tokom ranijih gostovanja, mnogi glumci koji su najavili početak snimanja, a među njima i sam Vojin Ćetković, istakli su početkom ove godine, da se čeka proleće kako bi priroda ozelenila i stvorila idealnu scenografiju za „Kalkanske krugove„.

Kako je mistični „Zabran“ na neki način, u stvari, glavni glumac u seriji, logično je da scene u njemu budu snimane tokom proleća i leta.

Međutim, proleće se za nekoliko dana završava, a naznaka o početku snimanja još nema. Zbog svega navedenog pretpostavljamo da će prva klapa druge sezone, ipak, biti ostavljena za narednu godinu.

Što bi značilo da ćemo na TV povratak u Zabran morati da sačekamo barem još godinu dana. Ili nas, možda, ipak, čeka iznenađenje? Kada se vraćamo u Gubin Dol?

Pratite nas i na društvenim mrežama INSTAGRAM,FACEBOOK i YOUTUBE

Foto Promo Telekom

Izvor Film i TV

 

Advertisement