Connect with us

Emisije

“MOJA DEDOVINA” vraća se na RTS! Saznaj KADA POČINJE emisija

Očekuje nas 14 novih priča

Published

on

Moja-dedovina

Posle serijala “Zadnja kuća”, Srbija u kome se govorilo o propasti srpskih sela i iseljavanju ljudi iz Srbije autor Milan Popović je od prošle godine u misiji, u emisiji “Moja dedovina”, u kojoj sa naslednicima obnavlja njihove stare babine i dedine kuće širom Srbije.

Serijal domaćinu pomaže sa tri hiljade evra, a on ima zadatak da obezbedi ispomoć (nekadašnju srpsku mobu). Dolaze prijatelji, rođaci, komšije da pomognu da se za tri dana kući i imanju vrati stari sjaj.

Za ovaj serijal (drugi po redu) prijavilo se više od 2.500 ljudi. Za autora serijala (koji nosi poruku Nije kuća na prodaju) najvažnije je da više od polovine prijavljenih čine jako mladi ljudi:

– Pandemija korona virusa je probudila svest da je važno da imamo imanje na selu i da nam ono može biti spas i sklonište od svih nedaća. Zato je i prvi serijal prošle jeseni imao toliku gledanost. Međutim, mislim da su same epizode pokrenule i omladinu i decu da se prijave. Da im je to probudilo neku želju i strast da u ime predaka nešto urade. To nas je najviše obradovalo – objasnio je Milan Popović.

Od tolikog broja prijava tim je odabrao 14, za početak. Priče koje ćete gledati u novom serijalu su jako zanimljive, a svako će naći svoju omiljenu.

Serijal počinje epizodom iz sela Štitar kod Šapca. Jedan momak je sa 14 godina napustio majku, oca, dva brata i sestru i došao da pomogne babi i dedi, koji su se razboleli, da se dedovina ne ugasi.

Mnogo je priča u novom serijalu “Moja dedovina” koje će se svideti gledaocima, ali će najvažnije biti da svi upamte poruku “NIJE KUĆA NA PRODAJU” i makar na trenutak požele da obiđu napuštenu dedovinu i pokušaju da je spasu za nove generacije.

Od 09. septembra, petkom u 21 sat na RTS1 nova sezona jednog od najgledanijih serijala u Srbiji – “Moja dedovina”.

Pratite nas i na društvenim mrežama INSTAGRAM,FACEBOOK i YOUTUBE

Foto RTS

Advertisement