Connect with us

Intervjui

SAZNAJTE SVE O NOVOJ UNI: Nina Proročić Rukavina OTKRIVA da li će biti ZLA ili DOBRA

Evo ko je pozvao novosadsku glumicu u seriju “Igra sudbine”

Published

on

Nina-Prorocic-Rukavina-nova-Una-Igra-sudbine

Nova, četvrta, sezona sapunice “Igra sudbine” počela je 12. septembra na Prvoj televiziji i biće emitovana svakog dana od 20 časova. Pored dobro poznate glumačke postave, dešavanja u seriji osvežiće nove kolege, među kojima se već jedna pojavila u prvoj epizodi četvrte sezone. U pitanju je mlada glumica Nina Proročić Rukavina, stalnom članu Srpskog narodnog pozorišta iz Novog Sada. Nini je pripala ta čast da glumi Unu Hristić, zakonsku suprugu Luke Kanačkog (Stevan Piale).

S obzirom na to da je Dragana Mićalović u prvim sezonama serije tumačila lik Une, dragocenost lika i odgovornost preuzela je mlađa koleginica Nina, a sudeći po reakcijama publike nakon gledanja prve epizode, nova glumica je ispunila očekivanja.

Povodom nove sezone popularne domaće serije, Nina Proročić Rukavina otkrila da je prvih dana snimanja imala veliku tremu.

– Ovo mi je prva televizijska uloga. Do sada sam imala iskustva samo u pozorištu, pa zato imam tremu. U pozorištu imaš pravo na grešku, mislim, nikad nemaš pravo na grešku. Ali, ako nešto nije ispalo dobro, u pozorištu uvek možeš da ispraviš vežbanjem i sledećim izvođenjem, a ovde nije taj slučaj. Šta si snimio – snimio si i to ide u etar. I to vidi mnogo više ljudi.

Sudeći po prvoj epizodi, Una preti da postane jedan od glavnih negativaca.

– Una je sada povređena i besna, jer je zatekla muža sa drugom, a rekao joj je da će je čekati zauvek. I kroz prve situacije u seriji vodiće je povređenost – objasnila je Nina svoj lik i dodala da ga pravda na milion načina:

– Naučila sam još na akademiji šta je to lik. Imali smo vežbu da zamislimo da se mi nalazimo “u tim cipelama” – ja imam toliko godina, meni se to dešava i ja sam u tim okolnostima. Zamislim sebe u potpunosti. I onda kažem: “E, baš bih se i ja tako ponela”. Ne smem da osuđujem svoju Unu, ne mogu da se preispitujem i ocenjujem je kao čoveka, jer ko sam ja da sudim nekome.

Igra-sudbine-528-epizoda

Nina Proročić Rukavina kao nova Una Hristić

Nina Proročić Rukavina je takođe majka trogodišnjeg sina i jedna replika iz serije koju često čuje, “para joj uši”.

– Ja sam stvarno majka sina od tri godine, to nam je kod Une isto. Meni lično nije prijatno kada čujem repliku “Majko, ostavila si dete”, a ja sam 200 kilometara od svog deteta. Moj suprug i sin žive u Subotici, odakle sam i ja. Trenutno zbog snimanja serije boravim u Beogradu, ali tamo odlazim čim nemam snimanja.

A koliko se Una i Nina privatno razlikuju?

– Umorila bih se da sam privatno kao Una. Ja jesam jako eksplozivna, ali problem rešim posle pola sata. I onda ili ćemo da se posvađamo i onda smo završili ili ćemo da se pomirimo. Nina to ne ume, meni je ta ljutnja koja traje – trošenje vremena. Ali, opet ponavljam, da sam ja u toj situaciji, možda bih postupila isto kao Una.

Mlada glumica je svesna da će joj se život promenti iz korena. Kako je počela nova sezona, često uhvati sebe da razmišlja kako ne sme da izađe na ulicu u bilo kakvom izdanju, da bi trebalo da bude raspoložena za fotografisanje i pričanje sa fanovima. Sve joj to generalno prija, iako se ulozi uopšte nije nadala.

– Mislila sam da se neko šali kada su me zvali i ponudili mi ulogu u seriji. Nikoga nisam poznavala od ekipe. Žarko i Milica su videli moju fotografiju na sajtu Srpskog narodnog pozorišta, pročitali moj intervju i odlučili da me kontaktiraju. Onda je usledilo još nekoliko poziva kada sam shvatila da je to stvarno. Suprug je bio taj koji je prelomio i rekao “ideš da snimaš”. Jako je važna podrška porodice i srećna sam što je imam – iskreno priča Nina.

Iako nije mogla previše da nam otkriva, Nina je priznala da najviše snima u kući Kanačkih sa Stevanom Pialom, Milicom Milšom i Danicom Ristovski.

– Prvog dana kada sam stigla, prva scena bila je sa Stevanom. Ja moram da kažem da njega doživljavam kao starijeg brata. Uvek me je pitao da li mi je prijatno, da li hoću opet da “prođemo scenu”… Imao je uvek razumevanja. Lepo je kad te neko tako prihvati kao kolegu. I pored svega, divan je partner. Sve scene smo lako snimili, odmah smo se prepoznali – iskreno je pričala o kolegi.

Otkako su počela snimanja, Nina nema baš mnogo vremena da istražuje Beograd.

– Od kada sam u Beogradu, odmah dođem u stan nakon što se završi snimanje. Zatim, sat i po vremena sam na video pozivu sa suprugom i detetom, pričamo, večeramo zajedno. Posle učim tekst, uradim trening i legnem da spavam.

BONUS VIDEO: EVROPA ODOZGO: SRBIJA (Europe From Above S4 ep 1 Serbia) 18. SEPTEMBRA na kanalu NATIONAL GEOGRAPHIC

Pratite nas i na društvenim mrežama INSTAGRAM,FACEBOOK i YOUTUBE

Foto Promo Prva

Izvor Prva

Advertisement