Connect with us

Emisije

NAJBOLJA PUTOVANJA VOZOM IZ VAZDUHA samo na kanalu NATIONAL GEOGRAPHIC

Od 25. septembra, nedeljom u 21.00

Published

on

Najbolja-putovanja-vozom-iz-vazduha

Novi šestodelni dokumentarni serijal “Najbolja putovanja vozom iz vazduha” na kanal NATIONAL GEOGRAPHIC stiže 25. septembra, a emitovaće se nedeljom od 21.00. Reč je o uzbudljivom serijalu koji prati neka od najneobičnijih svetskih železničkih putovanja iz vazduha i sa zemlje, odvodeći publiku u fantastičnu i dosad neviđenu avanturu. Zahvaljujući dronovima letećemo iznad spektakularnih pejzaža i istraživati izuzetna inženjerska dostignuća, otkrivajući više o njima kroz priču ljudi koji održavaju i upravljaju ovim neverovatnim prugama, kao i onima koji žive kraj njih.

Prva od šest jednočasovnih epizoda, vodi nas u “Glečer Ekspres”, takozvani “najsporiji brzi voz na svetu”, jer vožnja njime traje čak osam sati. Ovo železničko “čudo” na pruzi između Cermata i Sankt Morisa, prolazi kroz 92 tunela i preko 291 mosta, a na njegovoj putanji nalazi se i dolina Mater, poznata po tome što se tu smešteni najviši vinogradi na svetu.

Pruga kojom prolazi duga je 240 kilometara, a voz je njome počeo da saobraća 1930. godine. Međutim, zanimljivo je da je ovom ekspresu trebalo čak pet decenija kako bi uspostavio red vožnje tokom cele godine. “Najveće svetsko železničko putovanja odozgo” prikazaće nam neverovatne prizore gustih listopadnih i četinarskih šuma, kao i pašnjaka u proleće, leto, živopisnu jesen, ali će nas povesti i u obilazak vrova Alpa prekrivenih snegom.

Pratite nas i na društvenim mrežama INSTAGRAM,FACEBOOK i YOUTUBE

Foto © National Geographic

Advertisement