Connect with us

Emisije

HITLEROVO POSLEDNJE UPORIŠTE: Četvrta sezona serijala stiže na NATIONAL GEOGRAPHIC

Od 11. oktobra, utorkom u 21.00

Published

on

Hitlerovo-poslednje-uporiste

U danima i nedeljama nakon 6. juna, saveznici napokon ulaze u Evropu preko plaža Normandije, kako bi otvorili Zapadni front. Nakon iznenadnog iskrcavanja i savezničkog napredovanja, uprkos tome što su zauzeli plaže, nacisti i dalje kontrolišu pomorske baze, citadele i utvrđenja u okupiranim oblastima. Posle iznenađenja izazvanog sletanjem na Dan D, nacisti kopaju rovove, odlučni da zadrže kontrolu nad gradovima i utvrđenjima kako bi odbranili Treći rajh.

Ovo su priče o bitkama vođenim na rubu poraza, ne samo za pobedu, već i za puko preživljavanje. O tome govori serijal “Hitlerovo poslednje uporište”, čiju četvrtu sezonu kanal NATIONAL GEOGRAPHIC prikazuje od 11. oktobra, utorkom u 21.00. Kanadska šestodelna serija iz 2018. godine, reditelja Iana Heringa, u svakoj od jednočasovnih epizoda približiće nam detalje i okolnosti iz poslednjeg uporišta jednog od najvećih zala svetske istorije – Hitlera i prikazaće niz očajničkih borbi vođenih na rubu poraza, ne samo radi pobede, nego i zbog golog preživljavanja.

Prva epizoda – “Smrtonosni Smrtonosni put” započinje upravo iskrcavanjem saveznika u Normandiji, dok se nacistički padobranci ukopavaju i brane Karentan, kako bi sprečili spajanje američkih jedinica na plažama Juta i Omaha…

Pratite nas i na društvenim mrežama INSTAGRAM,FACEBOOK i YOUTUBE

Foto: Hitler’s Last Stand © National Geographic

Advertisement