Connect with us

Emisije

IZGUBLJENA BLAGA EGIPTA: Četvrta sezona na kanalu NATIONAL GEOGRAPHIC

Od 30. oktobar, nedeljom u 22.00

Published

on

Izgubljena-blaga-Egipta

Egipat je mesto pronalaska nekih od najvećih arheoloških blaga na svetu. Nije ni čudo što je toliko primamljiv kako egiptolozima i arheolozima, tako i “običnom” čoveku. U serijalu “Izgubljena blaga Egipta”, čiju četvrtu sezonu kanal NATIONAL GEOGRAPHIC emituje od 30. oktobra, nedeljom u 22.00, kamere prate međunarodne ekipe arheologa širom Egipta tokom čitave sezone iskopavanja.

Puzeći ispod piramida, otkrivajući izgubljene grobnice i pronalazeći mumije stare 3.000 godina, najbolji svetski arheolozi žure da otkriju tajne ove drevne civilizacije. I tako će biti kroz svih osam jednočasovnih epizoda ovog dokumentarnog serijala, čija se premijerna, prva epizoda bavi najčuvenijim faraonom – Tutankamonom, i nosi naziv “Tutankamonova smrt”. Arheolozi istražuju misteriozne okolnosti oko smrti ovog kralja, kako bi otkrili istinu koja mora da (po)stoji iza njegove smrti.

U ovoj epizodi arheolozi razotkrivaju misterije najpoznatijeg egipatskog faraona, Tutankamona, a najnovija tehnologija otkriva zašto je grobnica ovog kralja ostala netaknuta od pljačkaša hiljadama godina. Inače, otkriće Tutankamonove grobnice u egipatskoj Dolini kraljeva 4. novembra 1922. godine jedno je od najspektakularnijih u istoriji arheologije. Otkriće je postalo svetska senzacija – u Egipat su nagrnuli turisti, mumije su ušle u knjige i filmove – a lažne vesti o smrti članova ekspedicije obavile su Tutankamona novim velom misterije i učinili ga još popularnijim.

Pratite nas i na društvenim mrežama INSTAGRAM,FACEBOOK i YOUTUBE

Foto Promo Nat Geo

Advertisement