Connect with us

Emisije

VRHUNSKI SVEMIRSKI TELESKOP: Dokumentarni film na kanalu NATIONAL GEOGRAPHIC

U utorak, 29. oktobra, od 22.00

Published

on

Vrhunski-svemirski-teleskop

Da li ste ikada poželeli da odete u svemir? Jeste li nekada poželeli da uživo vidite sve te misteriozne, a tako divne i čudnovato lepe prostore? Da li biste voleli da istražite neke daleke i neuhvatljive kutke dalekog nam univerzuma? Ukoliko jeste, onda je jednočasovni dokumentarni film “Vrhunski svemirski teleskop”, koji kanal NATIONAL GEOGRAPHIC emituje u utorak, 29. oktobra od 22.00, sigurno prava poslastica za vas.

Naime, dokumentarac snimljen 2022. godine, govori o najnovijem i najsavremenijem NASA teleskopu, koji će unaprediti naše razumevanje univerzuma, kroz vrhunske snimke svemira. Zahvaljujući svemirskom teleskopu Džejms Veb, najveće misterije astronomije napokon dobijaju odgovore. Najsloženiji i najinovativniji teleskop na svetu posmatra delove svemira koji nikad ranije nisu snimljeni.

Gledaoci će dobiti priliku da vide nastanak teleskopa, koji je građen čitavu deceniju, i upoznaće ekipu koja je napravila dosad najbolje fotografije svemira, i uživati u njima kao da su “tamo negde” bili i sami. Režiju i scenario ove atraktivne dokumentarne emisije potpisuje Teri Rendal, a kroz zadivljujuće decenijsko nastajanje teleskopa Džejms Veb – od njegove koncepcije do završetka, kao i kroz svaki drugi, vanserijski snimljen detalj provešće nas svojim glasom – narator Kreg Šekler.

Pratite nas i na društvenim mrežama INSTAGRAM,FACEBOOK i YOUTUBE

Foto Promo Nat Geo

Advertisement