Connect with us

Domaće serije

AZBUKA NAŠEG ŽIVOTA: Evo kad i na kojoj TV gledamo 2. sezonu! Specijalna GOŠĆA stiže IZ HOLIVUDA!

Očekuje nas 11 epizoda

Published

on

Azbuka-naseg-zivota-2-Aleksandra-Jankovic-Jadran-Malkovic

Snimanje druge sezone popularne serije “Azbuka našeg života”, režiji Jelene Bajić Jočić, koja nastaje u produkcijskoj kući “Contrast Studios”, nastavljeno je danas u Beogradu. Posle četiri dana provedenih prošle nedelje u Tivtu, gde su snimljene atraktivne scene na Jadranskom moru, u sredu, 2. novembra, pala je i prva klapa novih 11 epizoda u srpskoj prestonici.

Savremena dramska serija, specifična po originalnom i inovativnom pristupu u umetničkoj naraciji i rediteljskom postupku, izazvala je odlične reakcije publike, kao i stručne kritike. Uz sveukupni utisak da je domaća TV scena postala bogatija za jedno delo visokog potencijala i kvaliteta, “Azbuka našeg života” je opravdala očekivanja producenata, čija je inicijalna ideja bila da publici pruže televizijsko osveženje, zanimljiv i kvalitetan igrani sadržaj.

Azbuka-naseg-zivota-Jelena-Bajic-Jocic-Jadran-Malkovic-Aleksandra-Jankovic

Azbuka našeg života 2: Jelena Bajić Jočić, Jadran Malkovič i Aleksandra Janković

Prvih 10 epizoda rađeno je po motivima knjiga “Muška azbuka” i “Azbuka mog života” Mirjane Bobić Mojsilović. Nove epizode serije izlaze iz okvira knjiga. Naši likovi nastavljaju svoje živote dalje, sudbinski točak se kotrlja u novim nepoznatim smerovima. Ipak, Mirjanino štivo, roman “Tvoj anđeo čuvar”, ostaje inspiracija u jednom segmentu priče.

Naime, u drugoj sezoni serijala “Azbuka našeg života”, u živote glavnih likova vraćamo se nekoliko meseci kasnije. Središte priče i dalje zauzimaju Vesna i Uroš Popović. Njihovi putevi naizgled se razilaze: dok Uroš sa Anom gradi novi život, Vesna nastavlja sama i donosi odluku da se posveti sebi i svom poslu, pronalazeći radost i svoju svrhu u tome.

Iznenada, i jedno i drugo se suočavaju sa okolnostima koje će trajno uzdrmati ovaj novonastali životni balans. Uporedo sa njihovim, plete se i niz paralelnih priča i epizoda koje će gledaocima doneti sve što je svojstveno ovoj modernoj bajci – životne trenutke pune iskrene emocije, uz preplitanje pitkog, inteligentnog humora i teških dramskih momenata. Ono što će publiku ipak iznenaditi jesu trenuci zapleta u vidu napetog trilera, u kojima će sudbine likova visiti o koncu…

Azbuka-naseg-zivota-2-Isidora-Simijonovic

Azbuka našeg života 2: Isidora Simijonović

– I dalje se bavimo savremenim društvom i preispitivanjem sistema vrednosti unutar tog bajkovitog privida o savršenim životima. Stavljajući naše junake u mnoga iskušenja i izazove, pokušavamo da damo odgovore na večito pitanje: šta nam je, zapravo, potrebno za sreću i koja doza ljubavi je neophodna da bismo se osetili voljenim. Osim toga, u novoj sezoni “Azbuke” bavimo se i mnogim životnim temama, društveno odgovorim pitanjima o kojima se vrlo malo govori, a koji čine našu svakodnevicu. Ova sezona nam donosi puno uzbudljivih događaja, odnosa i zapleta. Rekla bih da novih 11 epizoda u strukturi, pa i u žanrovskim bojama, donosi osveženje i mnoga iznenađenja – istakla je Jelena Bajić Jočić.

Kroz dinamičnu radnju i prepoznatljivu voice-over naraciju, koja obogaćuje dramu ličnim doživljajima likova, nove epizode serije “Azbuke” donose nam nastavak iskrene životne priče jedne urbane beogradske porodice u pokušajima da iznova nađu sreću i spokoj, ne sluteći da ih očekuju iskušenja koja će još jednom na ispit staviti sve ono što su mislili da znaju o misteriji zvanoj “život”.

Prvu sezonu sjajno je iznela pažljivo birana glumačka ekipa u kojoj smo gledali mnoga poznata lica, ali i otkrili neka potpuno nova. Uživali smo u glumačkim bravurama Aleksandre Janković i Jadrana Malkoviča, zatim Nebojše Milovanovića, Isidore Simijonović, Anđelke Prpić. Tu su bili i Radoš Bajić, Anastasia Mandić, Nedeljko Bajić, Miona Marković, Jovana Stipić, Tihomir Stanić, Katarina Gojković, Milena Pavlović, Đorđe Mišina, Iva Štrljić i drugi.

Azbuka-naseg-zivota-2-Rados-Bajic-Radivoje-Rasa-Bukvic

Azbuka našeg života 2: Radoš Bajić i Radivoje Raša Bukvić

U nastavku priče, ovoj sjajnoj glumačkoj ekipi pridružiće se zvučna imena domaće glumačke scene, kao što je popularni glumac Radivoje Raša Bukvić, koji tumači glavni muški lik sezone. Upečatljive role odigraće i i specijalni gosti Aleksandar Srečković, Milan Kalinić, Slaviša Čurović, Jelena Mur, Vladan Dujović, kao i američka glumica srpskog porekla Ana Alexander.

Snimanje druge sezone TV serije “Azbuka našeg života”, nedavno je započeto u Crnoj gori, u jednom od najluksuznijih hotelskih kompleksa na jadranskoj obali, a nastavljeno danas u Beogradu gde će se, sve do kraja februara 2023, snimati u elitnim gradskim kvartovima, najuglednijim prestoničkim hotelima, stambeno-poslovnim kompleksima, ugostiteljskim objektima i drugim prestižnim i atraktivnim lokacijama po kojima je srpska prestonica nadaleko čuvena i prepoznatljiva.

Premijerno emitovanje druge sezone serije planirano je za jesen 2023. godine na TV Prva.

Pratite nas i na društvenim mrežama INSTAGRAM,FACEBOOK i YOUTUBE

Foto Jadranka Ilić

Advertisement